[ X ]
Important21 Octombrie 2018 14:00

Omul Săptămânii  - Rasa Jukneviciene, președintele AP NATO

Aflată în vizită în Republica Moldova, președintele Adunării Parlamentare NATO, Rasa Jukneviciene a avut întrevederi cu Premierul Pavel Filip, cu Speakerul Andrian Candu, cu ministrul Apărării, Eugen Sturza şi cu delegația Parlamentului la AP NATO. În cadrul acestor întrevederi, ea a transmis mai multe mesaje importante pentru Moldova. 

Președintele Adunării Parlamentare NATO a declarat că instituția pe care o reprezintă poate pune la dispoziția țării noastre expertiza și experiența necesare pentru a face față noilor riscuri și provocări din regiune, în special cele legate de implicarea Federației Ruse. „NATO nu este o alianță pentru război. Este o alianță pentru pace. O alianță pentru democrație”, a punctat oficialul.

De asemenea, Rasa Jukneviciene a încurajat autoritățile să implementeze noi proiecte care ar spori vizibilitatea  Republicii Moldova în cadrul AP NATO și a îndemnat la conjugarea eforturilor pentru identificarea unor soluții viabile la provocările existente.

Nu poate fi trecut cu vederea nici faptul că Rasa Jukneviciene a încurajat Republica Moldova să continue reformele, precum și să desfășoare mai multe inițiative pentru a aprofunda colaborarea cu AP NATO.

Nu este exclus ca această vizită să dea un nou impuls colaborării RM cu AP NATO, astfel ca efectele acestei colaborări să fie resimţite din plin de cetăţeni.

TRIBUNA precizează: Rasa Juknevičienė s-a născut la data de 26 ianuarie 1958, în Tiltagaliai, Lituania.

În perioada noiembrie 1996 – octombrie 2000, a fost membru al Seimasului Republicii Lituania pentru Anykščiai – Kupiškis. Ulterior, din noiembrie 2004 – noiembrie 2016 – membru al Seimasului pentru circumscripția Žaliakalnis. Totodată, din decembrie 2008 – decembrie 2012, a fost Ministrul Apărării Naționale. În perioada noiembrie 2016 – martie 2018 a fost vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO, iar din martie este Președintele Adunării Parlamentare a NATO. De menționat că, în 1990 a fost printre cei care au semnat Actul de restabilire a statului Lituaniei.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...