[ X ]
Important16 Octombrie 2018 07:00

Jurnalist: Moldova are nevoie de o clarificare de la oficialii de la Bruxelles   

„Actuala majoritate politică din Parlamentul European, condusă de Partidul Popular European, impune și dictează propria agendă politică țărilor membre Uniunii Europene și încearcă să facă același lucru statelor asociate. Orice acțiune pentru implementarea intereselor naționale este sancționată” – de această părere este jurnalistul Victor Nichituş.

Într-o postare pe blogul său, el menţionează că „s-a văzut o interferenţă excesivă a instituţiilor europene și în politicul moldovenesc”. „Chiar dacă a fost recunoscut ca unul care are rezultate în implementarea prevederilor Acordului de Aspociere, Cabinetul Filip a fost lipsit de ajutorul macro-financiar al Uniunii Europene”, scrie Victor Nichituş.

Potrivit lui, „alegerea integrării europene în calitate de proiect de țară al statului moldovean responsabilizează conducerea marilor familii politice europene”. „De fapt, Chișinăul transmite conducerii Uniunii Europene și celor care au decis că Uniunea Europeană nu se mai extinde, un semnal politic dificil: integrarea europeană se dorește a fi proiectul de țară al Moldovei. Asta e semnificația modificării Constituției Republicii Moldova. Ideea avută de președintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu este una ingenioasă, amânarea votul înseamnă negocieri atât pe interior, cât și pe exterior. Dacă peste o saptămână, liberalii și liberal democraţii moldoveni nu vor vota pentru introducerea vectorului european în Constituția moldoveană, înseamnă că directiva Bruxelles-ului a rămas aceiași, Uniunea Europeană se extinde doar până la Prut. O clarificare necesară Republicii Moldova”, mai afirmă el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...