[ X ]
Breaking news15 Octombrie 2018 14:15

Inițiativa PSRM: 40% compensație la facturile pentru consumul energiei electrice pentru apartamentele ce nu au conexiune la conducta de gaz

Fracțiunea socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) propune ca 42 de mii de familii, indiferent de venitul pe care-l au, în perioada rece a anului, să beneficieze de compensații la energia electrică.

După cum informează TRIBUNA, șeful fracțiunii, Ion Ceban, a menționat că, aceste 42 mii de familii sunt din blocurile unde nu sunt conectate la conducta de gaz.

„În municipiul Chișinău sunt 112 blocuri, inclusiv multe cămine muncitorești, plus case particulare care nu sunt conectate la conducta de gaz. Noi propunem 40% compensație, pentru 42 mii de familii, în perioada rece a anului, pentru achitarea facturilor. Aceste compensații lunare să fie pentru consumul energiei electrice, indiferent de familie. Fără a nu le oferi măcar un minim suport, cetățenii nu vor renunța să folosească buteliile de gaz. Acest demers a fost semnat către executiv și am solicitat să fie făcute calculele finale în această privință”, a precizat Ceban.

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...