[ X ]
Exclusiv12 Octombrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Audierea Maiei Sandu

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 octombrie 2017.  

PSRM a depus documenele

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a depus documentele de înregistrare în calitate de participant în campania electorală a referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar general de Chișinău, preconizat pentru 19 noiembrie 2017.

Anunțul lui Andreei Năstase

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a prezentat proiectul Legii Lustrației, elaborat de PDA.

Audierea Maiei Sandu

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a audiat-o pe președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în conformitate cu denunţul depus pe 21 septembrie 2017 împotriva preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, pe care l-a acuzat de săvârșirea infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.

Proiectul PLDM

Fracțiunea Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a expediat Curții Constituționale, spre avizare, un proiect de lege ce prevedea modificarea articolului 13 din Constituție prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română”.

Protestul tinerilor din PDA

Tinerii Platformei Demnitate și Adevăr au organizat un flashmob în fața clădirii GBC, unde reporterii Ziarului de Gardă au fost agresați de angajați.

Întrvederea lui Igor Dodon cu diaspora moldovenească din Soci

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din oraşul Soci și din regiunea Krasnodar. În cadrul dialogului, au fost abordate subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova, precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora șeful statului a convenit în cadrul întrevederilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. De asemenea, Igor Dodon a efectuat o vizită la Universitatea de Stat din Soci.

Discuţia Premierului cu membrii AŞM  

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu membrii Academiei de Științe a Moldovei și ai mediului universitar, în cadrul căreia au fost discutate obiectivele și particularitățile reformei sistemului național de cercetare și inovare, promovată de Executiv.

Întrevederea Zinaidei Greceanîi cu Veaceslav Volodin

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, șeful fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. Întâlnirea a avut loc la Sankt Petersburg, în marja lucrărilor celei de-a 137-a Adunări a Uniunii Interparlamentare (UIP).

Sursa: Almanahul politic – 2017 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...