[ X ]
Exclusiv11 Octombrie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Demisii aprobate de Guvern 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 11 octombrie 2017.  

Prelungirea arestului la domiciliu a lui Dorin Chirtoacă 

Judecătoria Buiucani din capitală a decis că primarul suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu. Dorin Chirtoacă a calificat această decizie drept una absurdă.

Întrevederea lui Andrian Candu cu Nils Muižnieks

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a avut o întrevedere cu Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muižnieks, aflat într-o vizită în RM.

Demisii aprobate de Guvern 

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței sale, o serie de demisii: încetarea raportului de serviciu a lui Andrei Chistol din funcția de secretar de stat al Ministerului Culturii, din data de 19 octombrie 2017; eliberarea Gabrielei Frunză-Danail din funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, din 20 octombrie 2017; suspendarea din funcția de viceministru al Finanțelor, a Mariei Carauș, pe perioada desfășurării urmăririi penale; demisia viceministrei Sănătății, Liliana Iașan.

Igor Dodon – la şedinţa Consiliului şefilor de state al CSI

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la şedinţa Consiliului şefilor de state al CSI în format restrâns şi format lărgit și, urmare a acestor evenimente, și-a exprimat regretul că Moldova a ratat posibilitatea de a prelua președinția CSI în anii următori.

Întrevederea Zinaidei Greceanîi cu Markus Strohmeier 

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Secretarul Internațional al Uniunii Sindicale din Austria, Markus Strohmeier. Părțile au discutat chestiuni privind politica economică și socială a Republicii Moldova, cooperarea cu Uniunea Europeană și parteneriatul strategic cu Federația Rusă, subiecte privind reglementarea transnistreană și introducerea sistemului electoral mixt.

Sursa: Almanahul politic – 2017 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...