[ X ]
Breaking news10 Octombrie 2018 10:26

Valeriu Ghilețchi, într-o nouă funcție la APCE

În sesiunea APCE din această săptămână, deputatul moldovean Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din cadrul forului european. Noua funcție vine în urma unui scrutin intern, la care pentru funcția de președinte (vacantă după demisia parlamentarului Cezar Preda) au fost înregistrați patru candidați, printre care și vicespeakerul Legislativului de la Chișinău, transmite TRIBUNA.

Alături de Valeriu Ghilețchi, pentru funcția de președinte al Grupului PPE din cadrul APCE, au mai candidat Andreas Nick din Germania, Emanuelis Zingeris din Lituania și Aleksander Pociej din Polonia. În urma prezentării pozițiilor sale, deputații din Moldova și Lituania și-au retras candidaturile în favoarea deputatului polonez, Aleksander Pociej, care a și fost ales președintele Grupului PPE.

Ulterior, Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE, făcând parte și din Biroul Politic al celui mai influent grup politic din APCE, care numără circa 170 de membri.

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a felicitat noua conducere a Grupului PPE din cadrul APCE, menționând că aceasta este o nouă oportunitate de îndeplini misiunea Consiliului Europei, consolidând Grupul PPE în jurul valorilor europene.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...