[ X ]
Breaking news9 Octombrie 2018 14:01

Președintele Dodon: Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacționat la inițiativa Partidului Democrat cu privire la introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție, informează TRIBUNA.

„Nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție. Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede ca PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri si vrea sa profite de doua idei politice, fără a fi credibila nici pe una din ele. Consider ca modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeana este in detrimentul echilibrului din societate”, a precizat Dodon.

Prin urmare, el s-a referit la decizia societății privind modificarea din Constituție. „Moldova azi este deja divizata intre diferiți vectori geopolitici si intre diferite concepte de dezvoltare a tarii, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorala, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul sa decidă vectorul de integrare si dezvoltare. Eu pledez pentru echilibru social si in relațiile externe, fata de Est si Vest, si pentru evitarea oricăror precedente periculoase in raport cu legea suprema a tarii”, a scris el, pe o rețea de socializare.

În același timp, Dodon și-a expus poziția – atât a sa, cât și a PSRM. „Nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nici eu ca președinte, nu vom susține si nu vom semna inițiativa democraților de a introduce modificări in Constituția țării. Alegerile parlamentare vor arata cel mai bine pe cine si ce doresc cetățenii și nu trebuie modificata Constituția acum, in graba, fără consens social larg si pe sfârșit de mandat politic”, a conchis el.

De menționat că, astăzi, în cadrul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a comunicat că, în ședințele din săptămâna aceasta va fi supus votului proiectul de lege cu privire la introducerea sintagmei „integrare europeană”, „astfel încât fiecare deputat să demonstreze dacă este cu adevărat pro-european”.

Mihaela Conovali 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...