[ X ]
Important30 Septembrie 2018 10:00

TOP-10 cele mai vizibile femei în politica din RM

Deoarece în ajunul oricărei campanii electorale se vorbeşte mult despre rolul şi locul femeilor în politică, TRIBUNA a decis să realizeze un clasament convenţional al celor mai vizibile femei din politica din RM.

1). Maia Sandu, lidera PAS  

Chiar dacă în ultima perioadă a mai scăzut din turaţii, cu siguranţă, Maia Sandu e cea mai vizibilă femeie din politica din RM. Conduce unul din cele mai populare partide din Moldova şi e creditată cu şanse reale de a da tonul unor importante procese atât în perioada electorală, cât şi în cea post electorală.

2). Zinaida Greceanîi, liderul PSRM

Fostul Premier conduce partidul care e primul în preferinţele alegătorilor şi tot mai multe sondaje îl dau ca şi învingător cert în următorul scrutin parlamentar. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu e exclus ca Zinaida Greceanîi să revină în fruntea Executivului.

3). Irina Vlah, guvernatorul Găgăuziei 

Fiind şi guvernator al Găgăuziei, dar şi membru al Guvernului, Irina Vlah este extrem de vizibilă, remarcându-se printr-o ţinută publică impecabilă, dar şi printr-un mesaj clar şi coerent. E creditată cu şanse reale de a obţine un nou mandat de Başcan în alegerile din 2019.

4). Maria Ciobanu, deputat PLDM 

Este unul dintre cei mai activi deputaţi, care se remarcă prin verticalitate şi principialitate. Despre Maria Ciobanu se spune că „valorează cât un întreg partid” şi oricine şi-ar dori-o în echipa sa, chiar dacă ea dă de înţeles că s-ar putea retrage din politică în scurt timp.

5). Vitalia Pavlicenco, liderul PNL 

Este unul dintre cei mai activi lideri de partide extraparlamentare şi s-a remarcat prin faptul că niciodată nu a deviat de la idealurile pe care le are în viaţă. E un politician consecvent, cu verticalitate, iar prezenţa sa în politică e simţită în permanenţă, ea remarcându-se prin iniţiative şi luări de atitudine destul de interesante.

6). Marina Tauber, vicepreşedinte al Partidului Şor  

Reprezintă partidul în dialogul cu partenerii externi, dar şi este unul din cei care-i fac imaginea şi rating-ul, contribuind inclusiv prin rezultatele înregistrate în calitate de primar al comunei Jora de Mijloc. Mai mulţi analişti o creditează cu şanse reale de a deveni deputat în Parlamentul RM în 2019.

7). Inga Grigoriu, vicepreşedintele PDA 

E considerată unul din motoarele Platformei „Demnitate şi Adevăr”. E extrem de energică şi combativă. Cu siguranţă, are în faţă o carieră politică impresionantă, mai ales dacă PDA va reuşi să înregistreze un rezultat bun în următoarele alegeri parlamentare.

8). Silvia Radu, ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

În ultimul an, Silvia Radu a fost o prezenţă constantă în viaţa publică, conducând Primăria capitalei în calitate de primar interimar, iar apoi candidând la funcţia de Primar. Acum, a devenit ministru, iar mai mulţi analişti cred că urmează o perioadă în care Silvia Radu va da tonul multor evenimente importante din politica din RM.

9). Inna Şupac, liderul fracţiunii parlamentare a PCRM 

Inna Şupac estre exponentul tinerei generaţii din politica din RM. Ea e activă şi destul de cunoscută în rândurile electoratului de stânga, iar aceasta dă motiv pentru a presupune că încă nu a atins apogeul carierei sale politice.

10). Elena Griţco, vicepreşedintele PN

E cunoscută şi ca vicepreşedinte al „Partidului Nostru”, dar şi în calitate de consilier în Consiliul Municipal Bălţi. E o prezenţă constantă în viaţa politică din RM, fiind şi unul dintre acei ce reprezintă PN în dialogul extern. E creditată cu şanse reale de a deveni deputat în următorul Parlament.

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...