[ X ]
Important30 Septembrie 2018 14:00

Omul Săptămânii - Silvia Radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

Chiar dacă învestirea sa în funcţia de ministru este contestată şi criticată de mulţi, fiind catalogată ca una ilegală, totuşi, Silvia Radu a beneficiat de o largă mediatizare în această săptămână, numele său fiind pe buzele tuturor.

Interesul sporit faţă de revenirea Silviei Radu într-o funcţie importantă e determinat şi de apropierea alegerilor parlamentare, or mulţi fac legătură directă între noua sa funcţie şi apropiatul scrutin. Astfel, una dintre cele mai vehiculate teze este că Silvia Radu va avea misiunea de a „transfera” cele 17% din voturile obţinute de ea în capitală în acest an către Partidul Democrat în alegerile parlamentare. O altă versiune este că Silvia Radu a fost avansată în funcţia de ministru, urmând ca să o folosească ca şi trambulină pentru a deveni ulterior chiar Premier. Iar a treia versiune este că Silvia Radu urmează să-şi folosească funcţia actuală pentru a-şi creşte în continuare rating-ul în vederea alegerilor Primarului capitalei de anul viitor.

Aşa sau altfel, dar se pare că în această săptămână am asistat la un nou început politic pentru Silvia Radu. Să vedem care va fi continuitatea şi finalitatea.

TRIBUNA precizează: Silvia Radu s-a născut pe data de 27 februarie 1972 la Hâncești. A absolvit Universitatea din Navarra (Spania), facultatea Managementul Afacerilor; Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine; Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale.  După facultate, a fost angajată la Ministerul Energeticii, iar prima funcție deținută a fost cea de șefă a secției relații internaționale la Departamentul de stat de Energetică, Resurse Energetice și Combustibil (pe atunci autoritatea de administrare a energeticii) în anii 1997-1999. La scurt timp după privatizarea unor întreprinderi energetice de către compania spaniolă Unión Fenosa, Silvia Radu devine, la 1 mai 2000, secretar general, director corporativ și vicepreședinte la reprezentanța din Republica Moldova a acestei companii. Ea deține această funcție până pe data de 8 aprilie 2008, când devine președinte al Unión Fenosa în Moldova. În 2011, Silvia Radu devine președinte al Asociaţiei femeilor antreprenoare și al Asociației businesului european – ambele funcţii le exercită până în 2015. Tot în 2011 este numită consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. În 2016 a candidat la funcţia de Preşedinte al RM. În toamna anului 2017 a devenit viceprimar al capitalei şi primar interimar de Chişinău. În acest an a candidat la Primăria capitalei, plasându-se pe locul 3 cu circa 17% din voituri. Împreună cu soțul său, deţin mai multe întreprinderi agricole și imobiliare. Silvia Radu şi soţul său au trei copii.

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...