[ X ]
Exclusiv14 Septembrie 2018 06:00

Va candida independent, dar încă nu a decis pe care circumscripție! Activist: 10 persoane sunt dispuse să mă ajute voluntar

Activistul Oleg Brega a fost primul candidat care și-a anunțat intenția de a candida pe o circumscripție uninominală la alegerile  parlamentare, însă așa și nu a decis pe care anume.

Solicitat de TRIBUNA, Oleg Brega a declarat că încă nu a decis pe ce circumscripție va candida, însă se pregătește zilnic de alegeri.

„Studiez situația politică, iau pulsul societății, îmi exprim public părerile”, a precizat el.

Totodată, fiind întrebat dacă a demarat identificarea persoanelor care să îl ajute în campanie, Oleg Brega a menționat că are o listă de 10 persoane dispuse să îl ajute voluntar. „Nu sunt persoane publice, nu vreau să le expun acum, în condițiile unui stat capturat, ostil drepturilor omului, în care opoziția e marginalizată pe toate căile. Oricum, vor trebui să se afișeze în ajun de Anul Nou pentru că va trebui să constituim oficial un grup de inițiativă și să prezentăm actele la CEC”, a adăugat Brega.

Fiind întrebat ce crede despre zvonul că data alegerilor parlamentare ar putea fi modificată din februarie 2019 – decembrie 2018 și dacă modificarea aceasta îi va afecta cumva șansele, Oleg Brega a menționat că este liber să înceapă campania oricând. „Cred că era corect să organizeze alegerile atunci când expira mandatul actualului Legislativ, dar ar fi ilegal și imoral să schimbe regulile de joc, data meciului etc.”, a punctat el.

Cât despre șansele candidaților independenți pe circumscripțiile uninominale în raport cu candidații partidelor pe circumscripții, activistul a spus că sunt foarte mari. „Pentru că partidele, clasa politică deja s-a compromis. Dar mă tem că mafia va specula această situație și va trimite lupi, șacali în piei de oaie sau de capră, vor fi mulți falși candidați independenți, care, apoi, să facă jocul oligarhilor”, a mai spus Oleg Brega.

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Cine ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...