[ X ]
Breaking news14 Septembrie 2018 13:00

Candu: Autoritățile au început pregătirile pentru ca alegerile parlamentare din RM să fie corecte și transparente

„Autoritățile au început pregătirile pentru ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să fie corecte și transparente, iar cetățenii să-și poată alege liber reprezentanții în Parlament în baza sistemului electoral mixt”. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu o delegație a Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, Speakerul a menționat că Parlamentul va sprijini instituțiile abilitate în organizarea eficientă a procesului electoral. În context, Andrian Candu a subliniat că, în prezent, Comisia juridică, numiri și imunități organizează audieri cu participarea societății civile și a experților în cadrul cărora examinează prevederile legislației electorale, inclusiv necesitatea reglementării agitației electorale în mediul on-line. Potrivit Președintelui Parlamentului, este examinată și experiența Estoniei în acest domeniu.

Totodată, discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat nivelul de implementare a prevederilor Acordului de Asociere cu UE, progresele înregistrate de țara noastră, în special la nivel legislativ, reforma în justiție, evoluțiile politice din Republica Moldova.

De menționat că, o delegație a membrilor Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova efectuează o vizită în țara noastră, în perioada 13-16 septembrie curent. Vizita are loc cu scopul de a aprofunda relațiile parlamentare de cooperare, în special la nivelul grupurilor parlamentare de prietenie. Din componența delegației conduse de Președintele Grupului parlamentar de prietenie Estonia – Moldova, Erki Savisaar fac parte deputații Terje Trei, Meelis Mälberg, Dmitri Dmitrijev și Maire Aunaste.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...