[ X ]
Breaking news8 Septembrie 2018 19:20

Andrei Năstase: Vă îndemn să ne mobilizăm pentru ample acțiuni de protest 

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, îndeamnă la mobilizare pentru ample acțiuni de protest împotriva abuzurilor care pun în pericol viața tuturor celor care se află pe teritoriul Republicii Moldova. 

După cum informează TRIBUNA, într-un live pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a declarat că, pe data de 6 septembrie 2018, la Chișinău „s-a produs o crimă împotriva unor dascăli de mare calitate”.

„Încălcând toate normele și cutumele internaționale s-au sacrificat 7 cetățeni turci, profesori ai Liceului Orizont, care au locuit zeci de ani în Republica Moldova și care prin activitatea lor au contribuit enorm la dezvoltarea sistemului educațional. Fără aportul lor pedagogic ar fi de neimaginat  performanțele elevilor noștri. În loc ca autoritățile să-i protejeze pe acești oameni care au adus valoare adăugată țării noastre, s-a decis să-i răpească într-un stil NKVD-ist și să-i trimită într-o țară în care viața le este pusă în pericol.  Ieri au fost profesorii turci care demaraseră procedurile de obținere a azilului politic, mâine ar putea fi liderii opoziției politice și civice, profesorii și medicii autohtoni”, a precizat el.

În acest context, Andrei Năstase s-a adresat reprezentanților partidelor politice de opoziție, a societății civile, profesorilor, elevilor, studenților, tuturor cetățenilor care mai cred în demnitatea umană, în stat de drept, în lege, în respectarea drepturile fundamentale ale omului.

„Vă îndemn să ne mobilizăm pentru ample acțiuni de protest împotriva acestor abuzuri care pun în pericol viața noastră, a tuturor celor care ne aflăm pe teritoriul Republicii Moldova.  Este mai mult ca niciodată nevoie ca toți cetățenii Republicii Moldova să se solidarizeze cu acești oameni în suferință, cu victimele abuzurilor conducerii Republicii Moldova, cu acești oameni pe care țara pe care au iubit-o, în care au trăit și lucrat de mulți ani, i-a trădat.  Trebuie să arătăm că adevărata Moldovă este alături de acești oameni nevinovați și va lupta pentru a-i întoarce aici, la casa lor adoptivă, în Republica Moldova. Personal, în calitate de lider al unui important partid de opoziție, în calitate de Primar general ales al Capitalei, îmi cer iertare cetățenilor răpiți, famiilor lor, părinților și copiilor acestora, pentru faptul că autoritățile acestui stat nu i-au protejat, pentru faptul că țara noastră, atât de primitoare, este capturată de un regim crimal, capabil să le distrugă viețile și să le calce în picioare demnitatea”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...