[ X ]
Important2 Septembrie 2018 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna august 

Tradiţional, luna august este extrem de pasivă din punct de vedere politic, însă aceasta nu i-a împiedicat pe unii actori politici să se manifeste din plin. Cine şi cum s-a manifestat în această lună vedeţi în clasamentul convenţional de mai jos. 

1).  Preşedintele Igor Dodon 

Şeful statului a avut în august 37 de evenimente şi acţiuni publice, fiind unicul politician din RM care a înregistrat o medie de peste un eveniment pe zi. În această lună, Igor Dodon a revenit în fruntea clasamentului după o pauză de 30 de zile, devansându-l cu peste 100% la capitolul activism pe Premierul Pavel Filip, care a fost pe prima poziţie în iulie.

2). Platforma Demnitate şi Adevăr 

Pe poziţia a doua în clasament este Platforma Demnitate şi Adevăr cu 18 evenimente şi acţiuni publice. PDA a ocupat această poziţie în mare parte graţie protestelor şi conferinţelor de presă pe care le-a organizat.

3). Premierul Pavel Filip 

Dacă în iulie, Premierul Pavel Filip a fost cel mai activ actor politic din Moldova, atunci, în baza bilanţului pentru luna august, este abia pe poziţia a treia cu 16 evenimente şi acţiuni publice.

4). Partidul Liberal Democrat din Moldova

PLDM este pe poziţia a patra în clasament în mare parte datorită acţiunilor comune cu PDA şi PAS, dar şi datorită unor acţiuni individuale ale sale. În total, PLDM a avut în august 12 evenimente şi acţiuni publice.

5). Partidul Acţiune şi Solidaritate

Pe poziţia a cincea se situează Partidul Acţiune şi Solidaritate cu 10 evenimente şi acţiuni publice. În mare parte e vorba de acţiuni organizate în comun cu PDA şi PLDM.

6). Spreakerul Andrian Candu

Chiar dacă Parlamentul a fost în vacanţă,  Speakerul Andrian Candu a participat la un şir de acţiuni publice. În total, e vorba de 8 astfel de evenimente.

7). Partidul Şor 

La mică distanţă, este Partidul Şor, care, surprinzător pentru unii, a fost destul de activ în luna august. În total, Partidul Şor a avut 7 evenimente şi acţiuni publice.

8). Partidul Socialiştilor 

În general, Partidul Socialiştilor este destul de activ şi de obicei se situează pe primele poziţii ale clasamentului nostru lunar. Dar în august şi-a spus cuvântul vacanţa deputaţilor şi PSRM a avut doar 6 evenimente şi acţiuni publice.

9). Partidul Liberal 

PL a fost în anonimat total în august, iar rarele evenimente cu implicarea reprezentanţilor săi au ţinut doar de dosarul ex-Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. PL a avut doar 3 evenimente de acest fel.

10). Partidul „Voinţa Poporului” şi Partidul Democrat 

Ultima poziţie a clasamentului nostru o împart Partidul „Voinţa Poporului” şi Partidul Democrat. Ambele formaţiuni au avut câte două evenimente în luna august.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...