[ X ]
Important2 Septembrie 2018 15:00

Omul Săptămânii - Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova  

Într-o săptămână destul de pasivă din punct de vedere politic, Preşedintele Igor Dodon a dat dovadă de un pronunţat activism, fiind protagonistul mai multor evenimente de impact. 

Astfel, în această săptămână, în cadrul unui eveniment festiv, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon și cu Salem Ahmed Salem Ali Al Kaabi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Emiratelor Arabe Unite în Ucraina și Moldova, cu sediul la Kiev, au înmânat ghiozdane și rechizite școlare la circa 500 de copii din toate sectoarele mun. Chișinău care urmau să meargă în clasa I.

De asemenea, Președintele a participat la şcoala de vară a aripii de tineret a Partidului Socialiştilor „Garda Tînără”.
Un eveniment important a avut loc de Ziua Independenţei Republicii Moldova, când Igor Dodon i-a invitat la Preşedinţie pe foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului pentru a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare.

În aceealşi zi, Președintele, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon au donat Mănăstirii Japca icoana primită în dar de la Egumenul Mănăstirii Vatopedi în timpul pelerinajului şefului statului pe Sfântul Munte Athos.

Tot în aceeaşi zi Igor Dodon a anunţat că președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, fostul Prim-ministru, Zinaida Greceanîi va deveni membră a Consiliu Consultativ Permanent pe lângă Preşedintele RM din care fac parte foşti preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului.  Iar seara Preşedintele a oferit o recepţie cu ocazia celei de-a 27-a aniversări de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova.

Tot în această săptămână, Președintele a avut o întrevedere cu o delegaţie din Rusia, condusă de co-preşedintele Organizației Obștești ruse „Delovaia Rossiia”, Andrei Nazarov. În aceeaşi zi, Igor Dodon şi Andrei Nazarov au participat la video-conferința Chișinău-Moscova, care s-a desfășurat în incinta agenției „Sputnik-Moldova”.

Şeful statului a avut şi alte evenimente, care au scos în evidenţă activismul său într-o perioadă de relativă acalmie politică.

TRIBUNA precizează: Igor Dodon s-a născut la data de 18 februarie 1975, în satul Sadova din raionul Călărași. A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998). Ulterior, a absolvit Facultatea de Drept în Economie din cadrul Institutului Internațional de Management. A obținut titlul științific de doctor în științe economice la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra Bănci și Burse de Valori. După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din 1997 pînă în 2001 Igor Dodon a activat la Bursa de Valori a Moldovei. În perioada noiembrie 2001 – mai 2005, a exercitat funcția de președinte și membru al Consiliului de directori al Depozitarului Național de Valori Mobiliare al Moldovei SA. În perioada septembrie 2002 – mai 2005 a activat în funcția de președinte al Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei. În mai 2005, Igor Dodon este numit în funcția de viceministru al Economiei și Comerțului a Republicii Moldova. În septembrie 2006, este numit în funcția de ministru al Economiei și Comerțului. Din martie 2008 este și prim-vicepremier în Guvernul Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. Din 2011 până în 2016 a fost Preşedinte al PSRM. Pe data de 13 noiembrie 2016 a fost ales Preşedinte al RM, cu peste 52% din voturile cetăţenilor care au participat la votare.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...