[ X ]
Important26 August 2018 10:00

TOP-10 cei mai harnici deputați

Sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului este penultima a acestei legislaturi. În context, TRIBUNA a realizat un clasament convențional al celor mai harnici deputați, în baza inițiativelor legislative la care au fost autori sau co-autori.

1. Raisa Apolschi

Raisa Apolschi a fost cea mai harnică deputată în această sesiune. Astfel, ea a fost autor și co-autor a 22 inițiative legislative, dintre acestea una a fost adoptată, sunt în proces de adoptare – 20, iar una este în faza de examinare.

2. Sergiu Sîrbu

Pe locul doi se clasează un alt democrat – Sergiu Sîrbu. Deputatul a fost autor și co-autor a 21 inițiative legislative, dintre acestea una a fost adoptată, sunt în proces de adoptare – 16, iar 4 sunt în faza de examinare.

3. Andrian Candu

„Bronzul” îi revine speakerului Andrian Candu care în această sesiune a fost autor și co-autor a 20 de inițiative legislative. Dintre acestea au fost adoptate 3, sunt în proces de adoptare – 13, iar 4 sunt la faza de examinare.

4. Elena Bodnarenco, Oleg Lipskii și Alla Mironic

Pe locul patru se clasează trei deputați cu câte 18 inițiative legislative fiecare: comunistele Elena Bodnarenco și Alla Mironic, dar și socialistul Oleg Lipskii. Astfel, 17 inițiative ale Elenei Bodnarenco și Allei Mironic sunt în faza de examinare, iar una a fost respinsă. La rândul său, Oleg Lipskii are o inițiativă în proces de adoptare, la faza de examinare – 14 și 3 respinse.

5. Vasile Bolea, Oleg Cuciuc, Anatolie Labuneț, Oleg Reidman și Vladimir Voronin

Locul cinci în clasamentul nostru revine celor cinci deputați care în această sesiune au fost autori și co-autori a câte 17 inițiative legislative. Este vorba despre socialiștii: Vasile Bolea, Oleg Cuciuc, Anatolie Labuneț și comuniștii: Oleg Reidman și Vladimir Voronin. Astfel, despre inițiativele lui Vasile Bolea se poate de spus că 14 sunt în faza de examinare, respinse – 2 și spre adoptare – 1; 13 inițiative ale lui Oleg Cuciuc și Anatolie Labuneț sunt în faza de examinare, respinse – 2 și spre adoptare – 1. La rândul său, 17 inițiative ale lui Oleg Reidman și Vladimir Voronin sunt în faza de examinare, iar câte una au fost respinse.

6. Ghenadi Mitriuc și Maria Postoico

Socialistul Ghenadi Mitriuc și comunista Maria Postoico au fost în această sesiune autori și co-autori a câte 16 inițiative legislative. 13 inițiative ale socialistului sunt în faza de examinare, adoptare – 1 și respinse – 2, iar a comunistei sunt în faza de examinare – 15 și una respinsă.

7. Valentina Buliga, Sergiu Groza, Elena Hrenova, Marina Radvan și Inna Șupac

Pe locul șapte se clasează cinci deputați cu câte 15 inițiative legislative: democrata Valentina Buliga, socialiștii: Sergiu Groza, Elena Hrenova, Marina Radvan și comunista Inna Șupac. Astfel, 6 inițiative ale democratei sunt în faza de adoptare, examinare – 6 și adoptate – 3. La rândul său, a socialiștilor sunt în faza de examinare – 11, adoptare – 1 și respinse – 3, iar a deputatei comuniste – în faza de examinare – 14 și una respinsă.

8. Ștefan Creangă, Eduard Smirnov și Vladimir Odnostalco

Deputatul din grupul popular-european, Ștefan Creangă și socialiștii: Eduard Smirnov și Vladimir Odnostalco au fost în această sesiune autori și co-autori a câte 14 inițiative legislative. Astfel, 6 inițiative ale lui Ștefan Creangă sunt în faza de examinare, iar 8 – spre adoptare. Vladimir Odnostalco are 11 inițiative în faza de examinare, 1 spre adoptare și 2 respinse, iar Eduard Smirnov – 10 în examinare, 1 – adoptare și 3 – respinse.

9. Vladimir Hotineanu, Valentina Rotaru, Corneliu Padnevici și Igor Vremea

Democrații Vladimir Hotineanu, Valentina Rotaru, Corneliu Padnevici și Igor Vremea au fost autori și co-autori a câte 13 inițiative legislative. 5 inițiative ale lui Vladimir Hotineanu sunt în faza de examinare, iar 8 – spre adoptare; ale Valentinei Rotaru sunt adoptate 3,  în examinare – 7 și adoptare – 3; ale lui Corneliu Padnevici sunt  spre adoptare 8, în examinare – 3 și adoptate – 2, iar a lui Igor Vremea – spre adoptare – 9, în examinare – 3 și adoptate – 1.

10. Fiodor Gagauz, Adrian Lebedinschi, Grigore Novac, Radu Mudreac și Anatolie Zagorodnîi

Încheie clasamentul nostru convențional socialiștii Fiodor Gagauz, Adrian Lebedinschi, Grigore Novac, Radu Mudreac și democratul Anatolie Zagorodnîi care au fost autori și co-autori a câte 12 inițiative legislative. 8 inițiative ale lui Fiodor Gagauz sunt în faza de examinare și 4 – spre adoptare; ale lui Adrian Lebedinschi și Radu Mudreac sunt în faza de examinare – 9 și respinse – 3, ale lui Grigore Novac sunt în examinare – 6, spre adoptare – 3 și respinse – 3, iar ale lui Anatolie Zagorodnîi sunt spre adoptare – 7, examinare – 4 și adoptate – 1.

Sondaj

  • Cine merită titlul „Politicianul anului 2018”?

    View Results

    Loading ... Loading ...