[ X ]
Important19 August 2018 16:00

Omul Săptămânii - Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr 

Chiar dacă august, tradiţional deja, e o lună marcată de pasivitate în plan politic, Andrei Năstase, liderul PDA, a fost extrem de activ în această săptămână.   

În debutul săptămânii, el a venit cu un apel  către instituțiile internaționale, mass-media autohtonă și din străinătate să monitorizeze protestul din 26 august, menţionând că unicul interesat de producerea violențelor la acest protest este guvernarea.

Tot în prima parte a săptămânii, Platforma DA a proiectat un film despre furtul miliardului, supranumit și jaful secolului, în fața sediului CNA.

La mijlocul săptămânii, Andrei Năstase a organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia   a declarat că,  după interceptările telefonice, spargerea de conturi personale și de pagini oficiale, pe rețelele de socializare au fost create multiple profiluri și pagini false din numele Platformei DA, al său personal și a liderilor locali ai formațiunii, de pe care sunt difuzate știri mincinoase.

Tot atunci, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale iniţierea unui dosar penal pe numele Preşedintelui Igor Dodon, pe care l-a acuzat de îmbogăţire ilicită.

O zi mai târziu, Andrei Năstase, a adresat un apel tuturor bugetarilor, cadrelor didactice, medicale, pensionarilor și studenților, în contextul protestului programat pentru 26 august curent, în Piața Marii Adunări Naționale.

Cu alte cuvinte, într-o săptămână în care majoritatea politicienilor au preferat să se odihnească, Andrei Năstase a fost extrem de activ, reuşind să se menţină permanent în atenţia opiniei publice.

TRIBUNA precizează: Andrei Năstase s-a născut pe data de 6 august 1975, în satul Mândrești, raionul Telenești. Din anul 1982 până în anul 1992 a învățat la școala din Mândrești, din 1992 pînă în 1993 a studiat la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, România, iar din 1993 până în 1997 a studiat la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 1997 până în 2000 activează ca procuror, din 2000 până în 2002 – în calitate de vicedirector al unei întreprinderi mixte moldo-germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002. La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori etc. a participat la înființarea Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. În decembrie 2015, o parte din membrii Platformei „Demnitate și Adevăr”, inclusiv Andrei Năstase, s-au alăturat Partidului „Forța Poporului” (PFP). La congresul extraordinar al PFP din 13 decembrie 2015 formațiunea a fost redenumită în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, iar Andrei Năstase a fost ales Președinte al partidului. Pe data de 3 iunie 2018 a fost ales Primar general al municipiului Chişinău, dar rezultatele alegerilor au fost invalidate. Andrei Năstase este căsătorit și are trei copii.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...