[ X ]
Important10 August 2018 17:00

Declarație: Modificările electorale pun în dificultate partidele mici, cele extraparlamentare și cele de opoziție, în viitoarea campanie

Polina Panainte, secretara Coaliției pentru alegeri libere, susține că, în viitoarea campanie electorală, partidele mici, cele extraparlamentare și de cele opoziție vor fi într-o situație complicată.

După cum comunică TRIBUNA, într-un interviu pentru Europa Liberă, Panainte, s-a referit la lacunele ce țin de finanțarea partidelor și a campaniilor electorale.

„Codul Electoral actual și modificarea sistemului electoral pune în dificultate partidele mici, partidele extraparlamentare și cele de opoziție, fiindcă lasă loc partidelor de la guvernare să folosească resursele administrative la nivel local și central în favoarea lor”, a declarat ea.

Totodată, secretara Coaliției pentru alegeri libere a spus că faptul sus-menționat „paralizează cumva cetățenii din diasporă, care doresc să participe la viața politică din Republica Moldova – atât ca și candidați, cât și ca simpli susținători ai unor partide politice”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...