[ X ]
Important10 August 2018 13:52

Campania „Un doctor pentru tine”, lansată de Guvern - la o săptămână de la lansare

2949 de persoane au fost consultate și examinate gratuit pe parcursul primei săptămâni de desfășurare a campaniei „Un doctor pentru tine”.

După cum comunică TRIBUNA, în perioada 2-9 august curent, echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în 12 raioane, unde au examinat 1067 de persoane. Totodată, 127 de copii din raionul Hâncești au fost consultați gratuit de stomatologi, iar la 53 le-au fost acordate servicii de profilaxie și sanare.

În aceeași perioadă, 1755 de persoane au făcut screening pulmonar. Două autospeciale dotate cu instalații radiologice s-au deplasat la Criuleni și Fălești pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

De menționat că, Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată  la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, la data de 2 august curent. Medicii vor continua să examineze gratuit locuitorii satelor conform graficului stabilit. Săptămâna viitoare echipele de medici vor merge la Cahul și Cantemir.

Mihaela Conovali 

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...