[ X ]
Important31 Iulie 2018 10:00

Deputatul Vadim Pistrinciuc face lumină vizavi de participarea sa în următoarele alegeri parlamentare 

„Cea mai mare realizare este că am reușit să păstrăm un spirit critic, combativ, prin care să oferim sens controlului parlamentar”, susţine deputatul liberal-democrat Vadim Pistriniuc. El a venit cu această declaraţie la solicitarea www.curentul.md de a face un bilanţ al mandatului său.  

„Dintre proiecte de legi, noi am avut proiecte bune ce țin de transparența achizițiilor în cadrul întreprinderilor de stat, avem un proiect cu privire la modificarea art. 13 al Constituției care stabilește clar că limba română este limba vorbită in Republica Moldova. Încă nu au fost votate, dar cine știe? Si o a treia realizare ține de activitățile în domeniul combaterii tuberculozei – de ceva timp colegii m-au delegat responsabil de rețeaua regională care lupta cu această maladie. În acest rol am reușit câteva acțiuni de sensibilizare, promovare de politici la nivel de regiune, dar si activități care vor genera mai multe investiții sociale pentru lupta cu această maladie”, notează el.

Întrebat despre lecțiile învățate cu care îşi încheie mandatul, deputatul a răspuns:  „Momentul în care răspund la aceste întrebări este foarte trist – legea amnistiei fiscale, criticate de toți partenerii RM, guvernarea care nici nu vrea să audă de ce protestează oamenii. Cred că principala lecție învățată este să nu te miri de turnurile pe care le poate avea politica, fiindcă mai urmează și alta. O altă lecție învățată este cum să nu te desprinzi de realitate – văd că în actualul parlament contrazicerea realității a devenit un trend. Mulți politicieni nici nu văd că își fac rău tot lor”.

Întrebat dacă intenționează să participe la viitoarele alegeri parlamentare, Vadim Pistrinciuc a declarat: „La moment pot să vă spun că nu intenționez să particip. Și nu văd ce mi-aș schimba decizia, dar îmi voi ajuta colegii cu ce pot”.

El a venit şi cu un sfat pentru cei ce aspiră să devină deputați: „Să învețe, indiferent de vârsta si meritele pe care deja le au. Să învețe din cărți si experiențe. Să înțeleagă că demnitatea nu e un cuvânt gol, ci o trăire care rămâne și după ce plecăm”.

Dima Garcaliuc

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...