[ X ]
Important29 Iulie 2018 10:00

TOP-10 partide din Moldova după numărul de membri

În baza informației indicate de partide în rapoartele financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală, TRIBUNA a elaborat un clasament convenţional al partidelor din Moldova după numărul de membri.

1. PDM

Formațiunea politică din RM cu cei mai mulți membri este Partidul Democrat. Democrații susțin că au 54 192 de membri și 46 filiale. Totodată, ei indică că dețin 25 de angajați, sunt parte la o organizație internațională, dar și au 25 sedii luate în locațiune.  Trezorierul formațiunii este Nina Scutaru.

2. PȘ

Locul doi îi revine Partidului Șor. El indică că dețin 21 450 membri și 47 organizații teritoriale. Potrivit lor, personal încadrat au 57, iar sedii luate în locațiune 47. Trezorierul formațiunii este Nelli Parutenco.

3. PL

Bronzul la acest capitol îi revine Partidului Liberal, care indică că deține 20 989 membri și 39 filiale. Totodată, nu au nici un om angajat la partid, sunt parte a 3 organizații internaționale și au 22 sedii luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Maria Josanu.

4. PLR

Peste 15 mii de membri are Partidul Liberal Reformator. Ei indică că dețin 15 274 membri și 22 filiale. PLR indică că are 7 angajați, fac parte dintr-o organizație internațională și au 8 sedii luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Maria Plămădeală.

5. Platforma DA

Locul cinci în clasament îi revine Platformei Demnitate și Adevăr, care indică că deține 14 000 membri și 36 organizații teritoriale. Ei indică că nu au nici un angajat, dar au 4 sedii luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Daniela Pîslaru.

6. PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are 13 412 membri și 44 organizații teritoriale. Potrivit lor, personal încadrat au 36, iar sedii luate în locațiune 45. Trezorierul formațiunii este Olga Rață.

7. PCRM

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova indică că deține 11 669 membri și 41 organizații teritoriale. Totodată, PCRM are personal încadrat 30, face parte din 2 organizații internaționale, are 12 sedii proprii și 14 luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Prascovia Radulov-Covtonic.

8. PPDM

Partidul Popular Democrat din Moldova condus de Valeriu Pasat indică că are 8700 membrii. Totuși, formațiunea nu indică alte detalii precum filialele pe care le deține, angajații sau sedii luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Silvia Zagorschi.

9. PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu are 8 118 membri și 21 organizații teritoriale. Nu are nici un angajat, face parte dintr-o organizație internațională și deține 4 sedii luate în locațiune. Trezorierul formațiunii este Andrei Spînu.

10. PPEM

Încheie clasamentul, Partidul Popular European din Moldova condus de Iurie Leancă care indică că dețin 7 825 membri și 21 organizații teritoriale. PPPEM indică că nu deține nici un angajat și are un sediu luat în locațiune. Trezorierul formațiunii este Ana Ghilețchi.

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...