[ X ]
Breaking news27 Iulie 2018 14:56

Președintele Dodon: Guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amânarea datei alegerilor parlamentare

„Ce face o guvernare care știe că acesta e ultimul ei mandat la conducerea țării? Îndepărtează cît poate data alegerilor, își prelungește agonia. Anume așa se întîmplă acum cu guvernarea democrată”. Aceasta a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu referire la decizia deputaților din Parlamentul Republicii Moldova de a stabili alegerile parlamentare la 24 februarie 2019, informează TRIBUNA.

„Lovită de opoziția parlamentară și extraparlamentară, criticată dur de partenerii externi, fără susținere în societate, guvernarea și-a găsit ultimul refugiu în amînarea datei alegerilor parlamentare. Dar aceasta e doar o amînare a pierderii lor zdrobitoare, fiindcă, oricît prelungesc ei sfîrștiul, le ajunge funia la par”, a mai declarat el.

Totodată, Dodon a vorbit despre pierderea democraților „în fața socialiștilor” la parlamentare. „Așa cum democrații au distrus țara în anii 1990, tot așa alianțele eurounioniste de după 2009 au nimicit speranța oamenilor într-o viață mai bună în Republica Moldova. Pentru asta va veni răsplata inevitabilă, la alegeri și mai ales după alegeri. Așa cum democrații au pierdut la 25 februarie 2001, în fața comuniștilor, de această dată, pe 24 februarie 2019, democrații actuali vor pierde în fața socialiștilor”, a precizat el.

În acest fel, Dodon vorbește despre probabilitatea unor rezultate la parlamentare. „Prin decizia de azi, de a fixa data alegerilor tocmai în februarie anul viitor, în loc de noiembrie sau decembrie anul curent, guvernarea democrată și-a trădat frica de rezultatul alegerilor și disperarea politică în care se află. Însă faptul că alegerile vor avea loc în sezonul de iarnă, le va reduce și mai mult din puținele procente pe care le aveau. Nu e prima dată cînd eurounioniștii cad în groapa pe care au săpat-o pentru alții”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...