[ X ]
Exclusiv20 Iulie 2018 10:00

Analist despre componența optimă a unui bloc electoral al dreptei pro-europene la următoarele alegeri parlamentare

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu a fost întrebat: Ce strategie, în opinia Dvs., ar trebui să aibă opoziția pro-europeană în continuare?

„Strategiile pot fi diferite în funcție de scopul propus. E una să vrei să câștigi alegerile în condițiile unui stat absolut capturat, cu instituții la telecomandă – o atare strategie nu m-aș încumeta s-o formulez. Și e cu totul altceva să vrei să demolezi acest sistem criminal. Evident, că strategiile și tacticile în aceste cazuri ar fi diferite. Dar decizia politică aparține opoziției”, a declarat el.

Întrebat care crede că ar fi componența optimă a unui bloc electoral al dreptei pro-europene la următoarele alegeri parlamentare, analistul a răspuns: „Componența optimă a și fost conturată și testată în campaniile precedente: PAS-PPDA-PLDM. Nu cred că se poate inventa altceva, care ar fi operațional și ar majora șansele opoziției. Nu cred în formule publicistice afective, gen – toate forțele de dreapta/patriotice/de bună credință etc. Asemenea construcții nu există în realitate și sunt doar speculații, deseori – distructive”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA mâine.

Andriana Cheptine   

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...