[ X ]
Exclusiv14 Iulie 2018 08:00

(ACUM UN AN) Campanie lansată de Andrei Năstase 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 iulie 2017.  

Boicotul socialiştilor şi liberalilor 

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) şi cei ai Partidului Liberal (PL) au părăsit ședința Legislativului în semn de protest faţă de votarea proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.

Conferinţa PAS 

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat o conferinţă de presă, în care s-a declarat nemulțumit de inițiativele coaliției de guvernare de a se preocupa de BAC și de domeniul educației.

Campania lui Andrei Năstase 

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a lansat o campanie de promovare a sistemului de vot proporţional pe liste deschise, drept alternativă la sistemul mixt, care a primit avizul negativ al Comisiei de la Veneţia.

Briefing-ul liberalilor 

În cadrul unui briefing, deputaţii liberali au cerut majorităţii parlamentare să retragă un proiect de lege care ar fi dus la micșorarea considerabilă a salariilor funcționarilor publici.

Iurie Chirinciuc – eliberat din arest la domiciliu 

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc a fost eliberat din arest la domiciliu, stabilindu-se că se va afla sub control judiciar până la pronunţarea sentinţei în dosarul său.

Forumul aleșilor locali ai PLDM  

În zilele de 14-15 iulie, în localitatea Vadul lui Vodă, s-a desfășurat Forumul aleșilor locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, la care au participat peste 130 de delegaţi, reprezentanţi ai administrațiilor publice locale din raioanele ţării. La forum a fost aleasă noua conducere a AAL, în frunte cu Marcel Snegur, Primar de Parcova, raionul Edineţ.

Sursa: Almanahul politic – 2017  

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...