[ X ]
Breaking news12 Iulie 2018 10:30

Pavel Filip: Acest împrumut este un nou semnal de încredere din partea partenerilor externi

Astăzi a avut loc semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, informează TRIBUNA.

Prim-ministrul, Pavel Filip, a vorbit mai multe detalii despre investițiile băncii.

„Am avut o întrevedere caldă și constructivă, în care am discutat despre parteneriatul dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Avem o relație bună, care durează deja de 20 de ani. Avem o cooperare bună cu această instituție, cooperare axată pe prioritățile din programul de guvernare de la Chișinău. Am trecut în revistă toate proiectele importante care le desfășoară Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în Republica Moldova și aici vorbim de infrastructura penitenciarelor, astfel banca va finanța construcția noului penitenciar în Republica Moldova. Acest penitenciar va veni să înlocuiască renumitul penitenciar numărul 13 din capitală. De asemenea, un alt proiect important este asigurarea cu locuințe pentru categoriile vulnerabile de populație. Un alt sector important este sistemul de sănătate, aici implicarea băncii vizează modernizarea spitalului Clinic Republican, ceea ce înseamnă 9 milioane de euro alocați de această instituție”, a declarat Filip.

Prin urmare, el a mai comunicat despre acordul semnat. „Totodată, acordul semnat, astăzi, de împrumut în valoare de 12 milioane de euro, bani pe care se vor cumpăra 180 de ambulanțe. Vreau să aduc mulțumiri pentru acest efort. Apreciez acest împrumut drept un nou semnal de încredere din partea partenerilor externi”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali 

Sondaj

  • Cine are nevoie de presă liberă în Moldova?

    View Results

    Se încarcă ... Se încarcă ...