[ X ]
Exclusiv12 Iulie 2018 15:00

Partidul care le va cere candidaţilor săi să nu fie populişti!  

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova va participa la alegerile parlamentare din toamnă, însă nu se cunoaște sigur în ce formulă.

Contactat de TRIBUNA, liderul PVE, Anatolie Prohnițchi a declarat că, el şi colegii sunt deschiși pentru discuții.

„Noi o să participăm la alegerile parlamentare. Până când am discutat la ședințe ca să identificăm candidații pe circumscripții și pe liste de partid. Până când, de sine stătător. Dacă se va crea o Listă națională – este binevenită. Îndemnul Mișcări Civice Europene de a forma o listă națională ar fi fost binevenit și ar fi fost un succes pentru toate forțele politice pro-europene. Însă, la ziua de astăzi, încă  nu se vede așa o posibilitate  de creare a unei liste naționale comune. Până când trei partide s-au intitulat că-s unice și declară că sunt forțe pro-europene și mai departe conform tuturor calificativelor pe care și le-au dat. Noi suntem deschiși pentru discuții, timp mai este”, a punctat el.

Cât ține de criteriile după care vor fi selectați candidații la funcția de deputat, Prohnițchi a precizat că, sunt aceleași ca și în 2009, dar și în 2014. „Un om curat, într-o țară curată și anume: corectitudine, onestitate și să nu fie populist”, a adăugat Prohnițchi.

TRIBUNA amintește: La alegerile parlamentare din 2014, PVE a acumulat 0,08% din voturi, respectiv nu a trecut pragul electoral. Mai este de menționat și faptul că, în acest an, PVE a operat modificări în organele de conducere ale formațiunii, alegându-și trei vicepreședinți noi: Victor Strătilă (fost vicepreședinte al CNI), Vasile Fotescu, dar și Vitalie Marinuță (ex-ministru al Apărării).

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...