[ X ]
Important12 Iulie 2018 17:00

OPINIE: Răspunsul PDM la rezoluţia PE este unul calm și matur

Răspunsul pe care Partidul Democrat din Moldova îl oferă cetățenilor moldoveni ca urmare a rezoluției Parlamentului European (privind sistarea ajutorului financiar către RM – n.r.) este unul calm și matur. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş. 

Într-o postare pe blogul personal el aminteşte că „s-a anunțat că cetățenii nu vor avea de suferit în urma amânării ajutorului macroeconomic (care era nu doar ajutor, dar și un împrumut)”.  „Pe 5 iulie, Cabinetul de Miniștrii și-a continuat seria de ședințe în teritoriu – echipa guvernamentală a fost în Criuleni unde s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din regiune. Mai apoi, liderii democrați au anunțat că vor lansa programul național apă și canalizare în mediul rural. În același timp, salariile profesorilor şi personalului din primării vor fi majorate în perioada următoare”, menţionează el.

Victor Nichituş afirmă că „la nivel politic, îndemnul la violență primește un răspuns calm, de realizare a unor acțiuni concrete pentru cetățean”. „Semn că, democrații au conștientizat că Moldova nu înseamnă doar Chișinăul. Semn că s-a demonstrat că marea masă a alegătorilor moldoveni este concentrată în mediul rural”, mai scrie el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...