[ X ]
Important11 Iulie 2018 15:00

Mesajul tranşant al unui fost deputat: Cui îi este convenabilă dispariţia PLDM?

„Ce avem la moment, dragi colegi? Avem: o declaraţie publică a unui lider de partid că alte formaţiuni politice, inclusiv şi a noastră, nu vor fi parte a blocului electoral PAS-PPDA şi doar unii colegi de ai noştri pot să-şi încerce norocul sa treacă pe lista blocului, daca vor trece testul de integritate, în baza principiilor stabilite de PAS (care ar fi bine să fie făcute publice); avem promisiuni ale negociatorilor că vom fi parte a blocului, cum zic ei – „într-un fel sau altul”; si avem o părere particulară că „ţara arde” şi că trebuie să nu ridicăm întrebări, să fim frustraţi pentru că am avut în rândurile noastre persoane ce s-au compromis şi să lucrăm cu toţii în interesul celor ce azi sunt pe val fără a avea careva cerinţe”, scrie, într-o postare pe facebook, ex-deputatul liberal-democrat, Victor Roşca.   

Potrivit lui, „toate acestea ne duc la o concluzie – cineva nu doreşte implicarea noastră formală (ca parte subsemnantă a viitorului bloc, sau de sinestătător) în viitoarele alegeri parlamentare”.

„Neparticiparea unei formaţiuni politice în alegerile parlamentare este semn de moarte politică. Nu întâmplător Statutul PPE are o prevedere că partidele ce nu participă la două scrutine parlamentare la rând sunt pasibile de a fi excluse din PPE. Dacă noi nu participăm în 2018 în alegerile parlamentare ca şi concurent electoral aparte sau parte semnatară a unui bloc electoral atunci până la următorul scrutin nu vom reuşi să menţinem acel nucleu de PLDM-şti veritabili, care azi sunt gata să contribuie la relansarea partidului şi a modului de a face politică în interesul cetăţeanului. Şi atunci vom fi excluşi din PPE, ceea ce nu va contribui la motivarea de a face politică pe viitor”, scrie Victor Roşca.

În situaţia creată, el formulează un şir de întrebări:

1. Cui îi este convenabilă dispariţia PLDM (fie autolichidarea, fie prin schimbare de denumire şi siglă)?
2. Ce ar trebui să facă colegii noştri, membrii (veritabili) de partid care îşi doresc implicare în politica doar din partea PLDM?
3. Cu cine va vota alegătorul pro-european care nu va găsi răspuns la aspiraţiile sale în programul electoral al blocului PAS-PPDA?
4. Chiar nu suntem noi capabili să aducem în viitorul Parlament un număr necesar de PLDM-şti ce ar forma o fracţiune?
5. Cum rămâne cu pluralismul politic?

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...