[ X ]
Exclusiv11 Iulie 2018 07:00

Andrei Năstase: Spiritul protestatar doar va crește. Acest lucru este inevitabil 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a fost întrebat: Apropierea alegerilor parlamentare va determina cumva potențialul protestatar din societate?  

„După cum v-am spus și anterior, spiritul protestatar doar va crește. Acest lucru este inevitabil.  Avem însă obligația, în calitate de cetățeni, să ne apărăm democrația și suveranitatea poporului nu doar la urnele de vot ca într-o democrație, așa cum am făcut și noi la aceste alegeri, ci și în stradă. În acest context, alegerile parlamentare vor fi un catalizator pentru consolidarea potențialului protestatar în societatea noastră”, a declarat el.

„Referitor la proteste, și în contextul Zilei Independenței Statelor Unite, sărbătorită recent, aș vrea să citez două fragmente din Declaraţia de Independenţă a SUA adoptată în unanimitate de Congres, la 4 iulie 1776, în Philadelphia: „De fiecare dată când o formă de guvernământ devine distrugătoare pentru acest scop, poporul are dreptul să o schimbe sau să o abolească şi să instituie un nou guvern, bazându-l pe principiile şi organizându-l în forma care îi vor părea cele mai potrivite pentru a-i conferi siguranţa şi fericirea.” Iar al doilea fragment este: „Dar când o suită lungă de abuzuri şi deposedare neautorizată şi ilegală de drepturi, tinzând invariabil la acelaşi scop, dovedeşte intenţia de a-i supune despotismului absolut, este dreptul lor, este îndatorirea lor să respingă un astfel de guvern şi să asigure noi garanţii securităţii viitoare”. Trebuie să ne pătrundem adânc de acest text care exprimă o filozofie a unor oameni liberi, care nu admit să li se încalce drepturile și interesele lor fundamentale”, a adăugat Andrei Năstase.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...