[ X ]
Exclusiv10 Iulie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Vizita şeicului Abdullah bin Zayed Al Nahyan

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 iulie 2017.  

Vizita şeicului Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, a semnat, cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, două acorduri bilaterale: privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor şi privind evitarea dublei impuneri şi prevenirii evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate. De asemenea, el a avut întrevederi cu Premierul Pavel Filip şi cu Preşedintele Igor Dodon.

Vizita lui Mikheil Janelidze

Mikheil Janelidze, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, a efectuat o vizită la Chişinău. El a avut o întrevedere şi o conferinţă de presă comună cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur şi o întrevedere cu Prim-ministrul Pavel Filip.

Întrevederea lui Andrian Candu cu deputaţii din APG   

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu deputații din Adunarea Populară a UTA Găgăuziei. În cadrul întrevederii, el a pledat pentru extinderea cooperării dintre Parlament și Adunarea Populară a UTA Găgăuzia pentru beneficiul tuturor locuitorilor țării.

Doi noi ambasadori  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretele de numire în funcţie a doi ambasadori ai Republici Moldova: Aureliu Ciocoi – ambasador în Statele Unite ale Americii și Emil Druc – ambasador în Republica Franceză.

Dialogul ministerial informal al Parteneriatului Estic

Cel de-a IX-lea Dialog ministerial informal al Parteneriatului Estic a avut loc în Republica Moldova. După reuniune, a avut loc o conferinţă de presă comună a participanţilor la ea.

Conferinţa Platformei DA  

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că, „schimbarea sistemului electoral nu va însemna decât consolidarea cartelului politic Plahotniuc-Dodon, cu riscul major de denunțare a Acordului de Asociere cu UE, de destabilizare politică gravă a Republicii Moldova, aflată la granița UE și NATO, într-o regiune extrem de sensibilă din perspectiva geopolitică”.

Anunţul lui Igor Dodon 

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința cu membrii Comitetului organizatoric național al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților – SOCI 2017, că la acest festival vor participa 400 de tineri din R. Moldova.

Decizii importante ale Guvernului 

Executivul a aprobat un proiect de lege de modificare şi completare a Codului cu privire la ştiinţă şi inovare şi a Codului educaţiei. Totodată, prin decizia Guvernului, întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Mărculești” a fost transmisă din administrarea Ministerului Apărării în administrarea Ministerului Economiei.

Întrevederea Zinaidei Greceanâi cu Ulrike Knotz

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanâi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz în legătură cu finalizarea mandatului de ambasador.

Masă rotundă organizată de Ion Perju 

Consilierul Președintelui Republicii Moldova pe problemele sectorului agroindustrial, Ion Perju a organizat o masă rotundă cu producătorii agricoli și oamenii de știință în cadrul căreia a fost dezbătută inițiativa Guvernului RM de a aproba Catalogul UE pentru varietățile de plante agricole.

Deputaţii APG – la Preşedinţie 

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a primit în audiență deputații Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Alexandr Suhodolski, vicepreședinte al Adunării Populare, și Petru Ceavdari, președintele comisiei pe probleme juridice din legislativul Găgăuziei.

Audienţă la PSRM 

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanâi a organizat tradiționala audiere a cetățenilor. În cadrul întâlnirii cu vizitatorii, au fost discutate cele mai actuale și dureroase probleme ale oamenilor.

Conferinţă trilaterală 

A avut loc conferința de presă comună a ministrului Economiei al Republicii Moldova, Octavian Calmâc, Comisarului European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, și Directorului General pentru Energie al Comisiei Europene, Dominique Ristori, ultimii doi fiind în vizită la Chişinău.

Vizita lui Vlad Plahotniuc în SUA 

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în perioada 10-12 iulie, s-a aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la New York, cu ocazia Consiliului Internaționalei Socialiste. Liderul PDM a participat la eveniment în calitate de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste.

Andrei Năstase – la Iaşi  

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a efectuat o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde s-a reîntâlnit cu foştii colegi de facultate.

Sursa: Almanahul politic – 2017 

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...