[ X ]
Important8 Iulie 2018 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna iunie

Luna iunie a fost una în care actorii politici s-au manifestat relativ pasiv, cel puţin în comparaţie cu lunile precedente. Totuşi, şi în această lună unii actori politici au fost destul de activi. Tabloul general al lunii îl vedeţi în clasamentul convenţional de mai jos.

1). Preşedintele Igor Dodon

Şi în această lună şeful statului s-a dovedit a fi cel mai activ actor politic din Moldova, chiar dacă activismul său a scăzut uşor comparativ cu lunile precedente. El a avut 25 de acţiuni şi evenimente publice, care au fost mediatizate intens pe parcursul întregii luni.

2). Partidul Socialiştilor

Pe locul doi este PSRM, care a însumat în total 23 de acţiuni şi evenimente publice. O bună parte dintre acestea au fost determinate de disputele postelectorale în care a fost implicată formaţiunea.

3). Platforma DA

La mică distanţă de PSRM a fost Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care a avut 21 de evenimente şi acţiuni publice. Ca şi în cazul precedentului actor politic, cea mai mare parte a acestor evenimente au avut tangenţă cu situaţia postelectorală.

4). Premierul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a înregistrat în luna iunie o medie de un eveniment la două zile, însumând în total 16 evenimente. Este un rezultat bun, dar, totuşi, mai modest decât în lunile precedente.

5). Partidul „Acţiune şi Solidaritate”

Comparativ cu lunile precedente, PAS s-a ridicat puţin în clasamentul convenţional al celor mai activi actori politici, având 11 evenimente sau o medie de un eveniment la trei zile. Multe din aceste evenimente au fost organizate în comun cu PDA şi PLDM.

6). Partidul Democrat

Într-o situaţie similară în luna iunie a fost şi PD, care a avut 10 evenimente sau o medie perfectă de un eveniment la trei zile. PD, de asemenea, a avansat uşor în acest clasament convenţional, comparativ cu lunile precedente.

7). Speakerul Andrian Candu

Lista actorilor politici care au avut sub 10 evenimente în decursul lunii iunie este deschisă de Speakerul Andrian Candu. Acesta a avut 7 acţiuni şi evenimente.

8). Partidul Şor

Imediat după Preşedintele Parlamentului vine Partidul Şor, care a organizat şase evenimente şi acţiuni publice. În cazul acestui partid, trebuie de menţionat că, pe lângă evenimente, a avut şi o apreciabilă prezenţă în mass-media prin postările şi materialele generate de reprezentanţii săi.

9). PL, PLDM şi PPEM

Pe poziţia a noua se situează concomitent trei formaţiuni politice – Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova şi Partidul Popular European din Moldova. Fiecare dintre aceste formaţiuni a avut câte cinci evenimente.

10). Partidul Comuniştilor

Încheie clasamentul PCRM, care a avut timp de o lună trei evenimente publice sau o medie de un eveniment la zece zile. Totodată, în cazul acestui partid trebuie de menţionat că reprezentanţii săi au participat la un şir de emisiuni televizate, generând un număr semnificativ de preluări în presă.

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...