[ X ]
Breaking news5 Iulie 2018 13:24

6 iulie – zi de doliu în RM! Vor fi comemorate victimele deportărilor staliniste

Victimele deportărilor staliniste vor fi comemorate la data de 6 iulie curent, declarată zi de doliu naţional. În toate localitățile din țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 10.00 va fi ținut un minut de reculegere.

 După cum informează TRIBUNA, programul manifestărilor organizate de Guvern va cuprinde:

ora 08.00  –  Coborârea în bernă a drapelului de stat din faţa Guvernului, în prezența prim-ministrului Pavel Filip şi a membrilor Cabinetului de miniştri

ora 09.45 – Prim-ministrul Pavel Filip va participa la ceremonia de comemorare a victimelor deportărilor staliniste. În cadrul evenimentului, la ora 10.00, va fi ținut un minut de reculegere și vor fi citite numele persoanelor care au suferit în urma represiunilor politice.

ora 11:00 – Masă de pomenire a victimelor deportărilor staliniste

Totodată, Guvernul a informat despre facilitățile oferite victimelor deportărilor staliniste. Este vorba despre alocația lunară crește de la 100 la 500 de lei, ajutorul material se majorează de la 700 până la 1000 de lei, reduceri de 50%, în loc de 30%, pentru procurarea biletelor la sanatoriu, examene medicale profilactice anuale gratuite, tratament de reabilitare la spitalul Guvernului, dar și legitimații de tip nou.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...