[ X ]
Exclusiv4 Iulie 2018 06:30

Iată cu ce se va ocupa nouă structură de stat -  Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică! 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, directorul I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, Serghei Popovici s-a referit şi la domeniile de competență ale acestei noi instituții de stat. 

El a amintit că Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a fost creat în luna mai 2018 în conformitate cu Hotărârea Guvernului „Cu privire la măsurile de consolidare a centrelor de date în sectorul public și de raționalizare a administrării sistemelor informaționale de stat”.

„Având drept scop asigurarea realizării obiectivelor propuse de Strategia națională de dezvoltare a societății informaționale „Moldova digitală 2020”,  în domeniile de competență a serviciului se regăsesc acele activități, care vor asigura eficientizarea și optimizarea domeniului TI guvernamental, și anume: gestionarea infrastructurii guvernamentale de rețele informaționale și de centre de date, asigurarea securității cibernetice a infrastructurilor și soluțiilor TI guvernamentale, gestionarea infrastructurii unice a cheii publice (PKI) a Guvernului, administrarea tehnică a sistemelor informaționale de stat. Le-am enumerat pe cele mai importante, însă pentru asigurarea acestora sunt mult mai multe activități și responsabilități. Este o misiune deloc ușoară să asiguri securitatea informațională la nivel guvernamental și să fii în pas cu inovațiile din domeniul TI”, a declarat Serghei Popovici.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...