[ X ]
Exclusiv23 Iunie 2018 06:00

(ACUM UN AN) Flashmob al Platformei DA

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 23 iunie 2017.  

RM a marcat 27 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate

Republica Moldova a marcat 27 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate. Conducerea țării a transmis felicitări, dar și mulțumiri celor care au adoptat documentul cu 27 de ani în urmă.

O nouă rundă de dezbateri privind modificarea sistemului electoral

A treia rundă de dezbateri pro sau contra modificării sistemului electoral cu tema: „Cetățenii întreabă, politicienii răspund”, a avut loc la Bălți. La dezbateri au participat: deputatul Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), Vasile Bolea, reprezentantul Partidului Democrat din Moldova (PDM), ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, vicepreședintele „Partidul Nostru” (PN), Dumitru Ciubașenco, deputata Partidului Comuniștilor din Moldova (PCRM), Elena Bodnarenco și vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr” (PDA), Alexandru Slusari.

Discuția lui Andrei Galbur cu Bridget Brink

Relansarea dialogului strategic dintre RM și SUA a fost subiectul principal al întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, cu asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Bridget Brink, aflată în vizită la Chișinău.

Flashmob al Platformei DA

Mai mulți membri și simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr (PDA) au organizat un flashmob în fața Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul căruia au cerut publicarea raportului Kroll 2.

Noi Ambasadori în SUA și Franța

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Guvernul a aprobat numirea în funcție a noilor Ambasadori ai RM în Statele Unite ale Americii și în Republica Franceză. Astfel, s-a decis că Emil Druc va reprezenta R. Moldova în Franța, iar Aureliu Ciocoi – în SUA.

Oleg Efrim – membru al CI al ANI

Ex-ministrul Justiției, Oleg Efrim, avocat și cadru didactic, a devenit noul membru al Consiliului de Integritate (CI) al Autorității Naționale de Integritate (ANI), din partea Guvernului. O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Dosarul de învinuire a secretarului CMC  – expediat în judecată 

Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a Secretarului Consiliului municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didencu, acuzat de comiterea mai multor acte de corupţie.

Întrevederile lui Andrian Candu şi Pavel Filip cu Bridget Brink 

Andrian Candu, Președintele Parlamentului, a avut o cină de lucru cu Bridget Brink, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice. În aceeaşi zi, şi Prim-ministrului Pavel Filip s-a întâlnit cu Bridget Brink.

Sursa: Almanahul politic – 2017

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...