[ X ]
Important21 Iunie 2018 16:00

Andrei Năstase deschide parantezele şi spune care sunt cele două cauze reale ale invalidării mandatului său 

În cadrul unui interviu pentru republica.ro, Andrei Năstase, primarul ales al Chişinăului, a deschis parantezele şi a spus care sunt cele două cauze reale ale invalidării mandatului său.  

„Această comandă politică este motivată de două lucruri: pe de-o parte, înainte de a mi se valida mandatul am deconspirat mai multe scheme de corupție la nivelul Chișinăului, scheme ale mafiei imobiliare controlate de Plahotniuc, începând după excluderea de la guvernare a Partidului Liberal. Sigur că urma să deconspir și să elimin toate aceste scheme de corupție, de hoție, de folosire ilegală a banului public, a patrimoniului municipal. Asta pe de-o parte și atunci mafia imobiliară controlată de Plahotniuc a considerat că trebuie să mă oprească. Pe de altă parte, ei își dau foarte bine seama, în perspectiva alegerilor parlamentare din iarna acestui an, că avem o echipă consolidată a forțelor pro-europene, democratice, anti-oligarhice, mă refer în primul rând la Patforma Demnitate și Adevăr și la Partidul Acțiune și Solidaritate condus de doamna Maia Sandu, la Partidul Liberal Democrat, la societatea civilă activă”, a declarat el.

Andrei Năstase spune că „în fața acestui pericol au aplicat tot ce au putut aplica”. „Au prezentat un motiv pentru a anula aceste alegeri. Nicăieri în lume așa ceva nu s-ar fi întâmplat și nu s-ar fi întâmplat acest lucru dacă ieșea oricare alt candidat la funcția de primar care a concurat în această cursă. Dacă am ieșit eu, sigur că sunt probleme, se știe foarte bine de 7 ani de zile sunt într-o luptă cu regimul oligarhic, cu regimul nedemocratic din Republica Moldova”, a mai spus el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...