[ X ]
Breaking news14 Iunie 2018 11:30

(Galerie FOTO) Deputații au donat sânge, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Deputații și funcționarii Secretariatului Parlamentului s-au alăturat campaniei de donare de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

După cum informează TRIBUNA, în debutul ședinței, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că mulți deputați au participat, în dimineața zilei de astăzi, la campania de donare de sânge.

„Este un gest frumos și nobil de a oferi speranță de viață celor care au nevoie de ajutor, precum și de a fi solidari Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge ”, a declarat speakerul, Andrian Candu, la începutul ședinței plenare.

Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, a menționat, la ceremonia de inaugurare a campaniei, că, prin donare de sânge, demonstrăm că ne pasă de viața celor pe care o putem salva. „În numele Parlamentului Republicii Moldova mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces”, a spus deputata.

De menționat că, anual, la 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Motto-ul anului curent este „Ajută pe alții să fie printre noi. Donează sânge! Dăruiește viață!”. Pentru doritorii să doneze sânge, autoritățile au amenajat în Scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” corturi de colectare. Acestea sunt deschise între orele 09.00-15.00.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...