[ X ]
Important14 Iunie 2018 07:00

Deși nu are bani, un partid politic anunță că va participa la viitoarele alegeri parlamentare

Partidul politic „Patria”, condus de ex-Ambasadorul Moldovei în România, Emilian Ciobu, va participa la viitoarele alegeri parlamentare, cu toate că formațiunea trece printr-o criză financiară acută, scrie curentul.md.

După cum informează TRIBUNA, potrivit sursei citate, liderul partidului, demult nevăzut pe arena politică, este sigur că formațiunea mai are suficienți susținători pentru a participa la alegeri.

„Noi acum verificăm lucrurile astea, dar o să avem vreo 5-6 mii cel puțin, cât trebuie să intrăm în alegeri vom avea”, a declarat Emilian Ciobu.

Întrebat de ce partidul „Patria” a dispărut de pe radarul politic, Emilian Ciobu a invocat problemele de finanțare. „Nu ne-am manifestat pentru că nu avem bani. Din ce să întrețin partidul? Din pensie? În țările europene, întâi de toate se dau la cei care nu sunt în Parlament , dar la noi partidele din Parlament împart banii între ei. Partidul lucrează în teren. Noi vom înnoi comitetul executiv și pe urmă vom ieși în presă. Cred că luna viitoare vom prezenta oficial”, a declarat Emilian Ciobu.

Amintim că, Partidul „Patria” a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei la 12 septembrie 2014 cu circa trei luni de zile înainte de alegerile parlamentare din noiembrie acelaşi an. După înregistrarea noii formaţiuni politice la Ministerul Justiţiei, la 13 octombrie 2014 Partidul „Patria” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În lista de candidaţi prezentată la Comisia Electorală Centrală figura pe primul loc omul de afaceri Renato Usatîi. Inspectoratul General de Poliţie, potrivit căruia Partidul „Patria” a folosit în campania electorală mijloace băneşti cu provenienţă din străinătate, a sesizat Comisia Electorală Centrală, care a propus Curţii de Apel Chişinău să excludă din campania electorală Partidul „Patria”, decizie aprobată chiar a doua zi şi confirmată de Curtea Supremă de Justiţie la 29 noiembrie 2014.

Dumitru Garcaliuc

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...