[ X ]
Breaking news14 Iunie 2018 16:51

Consultări publice referitor la Regulamentul privind particularitățile de desemnare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul RM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a desfășurat consultări publice asupra proiectului de hotărâre al CEC „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”. La eveniment au participat reprezentanții partidelor politice, transmite TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul elaborării proiectului de hotărâre, constă în stabilirea unor reglementări privind condițiile de desemnare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, modalitatea de constituire și înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat pentru circumscripțiile uninominale.

„Totodată, va fi stabilită procedura de întocmire, prezentare și verificare a documentelor și listelor de subscripție în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat pentru circumscripțiile uninominale și circumscripția națională. De asemenea, vor fi stabilite și particularitățile înregistrării blocurilor electorale la alegerile parlamentare”, se spune în comunicat.

Proiectul Regulamentului privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a fost supus consultărilor publice în conformitate cu prevederile Legii privind transparența în procesul decizional și ale Hotărârii Guvernului cu privire la mecanismul de consultare publică cu societatea civilă în procesul decizional.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...