[ X ]
Exclusiv13 Iunie 2018 06:00

Va fi numită Silvia Radu într-o funcție de conducere în Guvern? Vlad Plahotniuc pune punctele pe „i”!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a fost întrebat: „Vă pare rău că nu a câștigat Silvia Radu? E adevărat ce se spune că ar urma să primească o funcție în Guvern?”.

„Eu nu am urmărit atent activitatea ei la Primărie, unii spun că s-a descurcat bine. Însă pentru a conduce Primăria Chișinău ai nevoie și de sprijin politic, ca independent e foarte complicat să reușești, într-o țară extrem de politizată, unde electoratul votează preponderent politic și geopolitic. Ea a luat un scor neașteptat de mare pentru un independent, asta e un semnal că sunt destul de mulți oameni în Chișinău care nu mai vor politică în Primărie. Însă eu nu cred că ea avea șansă să câștige această cursă electorală ca independentă, mai ales pe această prezență la vot foarte redusă. Cred că ea a greșit că nu a avut înaintea campaniei o discuție cu partidele de dreapta. Ea a preferat să stea la distanță de toate partidele și cred ca scorul obținut era maxim ce putea obține în aceste condiții”, a precizat democratul.

Totodată, referindu-se la o posibilă numire a Silviei Radu într-o funcție la Guvern, Vlad Plahotniuc a menționat: „În ceea ce privește speculațiile la care vă referiți, nu au existat nici un fel de discuții ca să fie cooptată în Guvern, cu atât mai puțin discuții pe linie politică”.

Amintim că, recent, s-a zvonit faptul că Silvia Radu ar putea deveni vicepremier pe probleme sociale în Guvernul actual.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Andriana Cheptine  

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...