[ X ]
Exclusiv13 Iunie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Inițiativa PDM privind securizarea spațiului informațional

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 13 iunie 2017.  

Prima şedinţă a Platformei CSC 

Platforma Consiliului Societății Civile, inițiativă lansată de Președintele RM, s-a întrunit în prima ședință. Şedinţa a fost prezidată de șeful statului, Igor Dodon.

Iniţiativa PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a venit cu o nouă inițiativă legislativă privind securizarea spațiului informațional. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului de după ședința săptămânală a partidului. În aceeaşi zi, iniţiativa a fost înregistrată la Parlament.

Sondajul FOP 

În cadrul unei conferinţe de presă, au fost prezentate rezultatele sondajului socio-politic realizat de Fondul Opiniei Publice (FOP), la solicitarea Companiei Poliexpert. Sondajul a arătat că, în caz de alegeri parlamentare, în Legislativ ar fi trecut PSRM şi PAS, iar cei mai influenţi politicieni erau Igor Dodon, Maia Sandu şi Pavel Filip.

Comemorarea victimelor deportărilor

Premierul Pavel Filip, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, membri ai Cabinetului de miniștri, deputați și demnitari au depus flori în memoria victimelor primului val de deportări staliniste din anul 1949. În aceeaşi zi, o acţiune de comemorare a avut şui Partidul Liberal, iar Platforma Demnitate și Adevăr s-a alăturat „Marșului Tăcerii”, organizat de societatea civilă.

Premierul – la deschiderea „Moldova Automotive Days 2017”

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la deschiderea evenimentului „Moldova Automotive Days 2017”, organizat în premieră în Republica Moldova. Evenimentul a reunit producători și furnizori din industria constructoare de mașini din țară și de peste hotare, reprezentanți ai Guvernului, ai mediului academic, studenţi şi tineri pasionaţi de industria auto.

Audieri la Parlament 

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului a organizat audieri publice pe marginea proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Întrevederea delegaţiei Partidului Şor cu Lorenzo Fontana

În cadrul vizitei oficiale la Strasbourg, vicepreşedintele Partidului Şor, Marina Tauber şi avocaţii lui Ilan Şor, Iulian Balan şi Denis Ulanov s-au întâlnit, cu deputatul european, Lorenzo Fontana, reprezentantul Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European şi membru al grupului politic „Liga Nord”.

Întrevederea Preşedintelui cu oamenii de afaceri spanioli  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din cadrul companiei spaniole ACS Group – lider mondial în domeniul serviciilor în construcții inginerești, infrastructură și domeniul energetic.

Şedinţe la PCRM 

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin a desfășurat o ședință cu prim-secretarii comitetelor municipale și raionale ale partidului, dar și a prezidat şedinţa executivului politic al CC al PCRM. În cadrul şedinţelor, s-au discutat chestiuni privind organizarea internă de partid, dar şi subiecte ce ţineau de situaţia politică din ţară.

Sursa: Almanahul Politic 2017 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...