[ X ]
Exclusiv12 Iunie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Audierea fostului procuror general al RM  

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 12 iunie 2017.  

Delegaţia Partidului Şor – la Strasborug

Vicepreşedintele Partidului Şor, Marina Tauber şi avocaţii lui Ilan Şor, Iulian Balan şi Denis Ulanov, la invitaţia deputaţilor europeni, au efectuat o vizită oficială la Strasborug unde au participat la masa rotundă desfăşurată în cadrul Parlamentului European cu privire la problema încălcării drepturilor civile şi limitarea libertăţii Primarului de Orhei, Ilan Şor.

Flashmob la Ambasada Federaţiei Ruse 

Asociația UNIREA-ODIP a organizat un flashmob în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău, cu ocazia Zilei Federației Ruse. Participanţii la acţiune au cerut retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană.

Decizii importante ale Guvernului 

Cabinetul de miniștri a decis crearea Agenției pentru Supraveghere Tehnică, dar şi a Inspectoratului pentru Protecția Mediului. De asemenea, Petru Gherasimov a fost numit Șef al Oficiului și reprezentant al Guvernului în teritoriu al Oficiului Teritorial Ungheni, iar Dumitru Munteanu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al Oficiului Teritorial Hâncești.

Solicitarea  voluntarilor 

Uniunea Voluntarilor de Război din R. Moldova a organizat o conferinţă de presă în care a cerut guvernării să introducă Legea privind statutul voluntarilor de război de pe Nistru. De asemenea, reprezentanții Uniunii au acuzat guvernarea că respinge comunicarea cu voluntarii și au ameninţat cu proteste.

Audierea fostului procuror general al RM  

Fostul procuror general, Valeriu Balaban a fost audiat de ofiţerii anticorupţie, fiind bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu pe când era în funcţie. În aceeaşi zi, fostul procuror a fost reţinut, la fel ca şi alte şase persoane ce figurau în acelaşi dosar.

Întrevederile lui Pavel Filip, Andrian Candu şi Igor Dodon cu Phumzile Mlambo-Ngcuka

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Phumzile Mlambo-Ngcuka, Subsecretar general ONU, Director executiv UN Women. Oficialii au vorbit despre rolul femeilor în societate și despre obiectivele de realizat în acest sens. În aceeaşi zi, Phumzile Mlambo-Ngcuka a avut o întrevedere cu Speakerul Andrian Candu, dar şi o întrevedere cu Preşedintele Igor Dodon.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Gheorghe Poltavcenko

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Gheorghe Poltavcenko, care se afla în Moldova cu o vizită de lucru.

Sursa: Almanahul Politic 2017 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...