[ X ]
Știri11 Iunie 2018 14:27

Elevii Colegiului Național de Comerț al ASEM în vizită la CCRM

Un grup de elevi a vizitat, Curtea de Conturi a Republicii Moldova. Elevii anului doi de studiu, specialitatea ”Contabilitate” studiază la Colegiului Național de Comerț al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), au fost călăuziți de către Natalia Roșca, profesor la disciplini economice.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, vizita a avut drept obiectiv informarea și documentarea elevilor în cadrul desfășurării stagiului de practică.

„Elevii au vizitat pentru prima dată sediul Curții de Conturi, având posibilitatea să comunice la direct cu Președintele CCRM Veaceslav Untila. Oficialul le-a relatat despre misiunea, viziunea și valorile instituției supreme de audit din țară. Dl Untila a informat că, scopul CCRM este să devină o Instituție Supremă de Audit performantă, care să fie acceptată și solicitată, în mod indispensabil, de către toți factorii de decizie, la nivel central și local, în calitate de expert și evaluator național în domeniul managementului finanțelor publice și patrimoniului public”, se spune în comunicat.

În context, elevii au fost familiarizați cu activitatea Curții de Conturi, obiectivele și valorile CCRM. „De asemenea, ei au avut posibilitatea să viziteze unele subdiviziuni din cadrul instituției, precum muzeul CCRM, Direcția resurse umane și secretariat, Secția relații externe și comunicare, Serviciul finanțe și buget. Oaspeții au fost informați despre istoria instituției, despre specificul desfășurării misiunilor de audit, partenerii internaționali de dezvoltare etc. La fel, elevilor Colegiului Național de Comerț al ASEM le-a fost demonstrată sala, unde au loc ședințele publice și li s-a relatat succint despre procedura de desfășurare a acestora”, se mai spune în comunicat.

Petru Rotaru, membru CCRM a comunicat cu elevii Colegiului Național de Comerț al ASEM, vorbindu-le despre specificul funcției de auditor public, responsabilități și atribuții, importanța și actualitatea specialității ”Contabilitate”, pe care o studiază elevii și posibilitățile de încadrare în câmpul de muncă etc.

La finalul întrevederii, reprezentanții CCRM au îndemnat elevii să promoveze cu brio examenele, fiind specificat și faptul că CCRM oferă șanse de angajare tuturor celor care posedă cunoștințe temeinice, sunt energici și se implică activ în activitățile de îmbunătățire a situației în Republica Moldova.

Cristina Pendea

 

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...