[ X ]
Exclusiv11 Iunie 2018 09:00

(ACUM UN AN) Protestul împotriva votului uninominal  

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 11 iunie 2017.  

Protestul împotriva votului uninominal  

Societatea civilă a organizat un protest împotriva proiectelor de lege privind votul uninominal și mixt. La protest s-au alăturat și reprezentanți ai partidelor de opoziție – PAS, PPDA, PLDM și PN.

Acţiuni în susţinerea modificării sistemului electoral 

La Edineț, Ialoveni și Cahul au loc acțiuni ale societății civile locale privind susținerea votului mixt. Acțiunile au fost iniţiate de o organizație neguvernamentală – „Inima Deschisă” și de președintele acesteia, Alexandru Mansurov.

Congresul partidului „Dreapta”

Partidul „Dreapta” a convocat un congres extraordinar în cadrul căruia delegații au luat act de demisia din funcția de Președinte al formaţiunii, a doamnei Ana Guțu. La congres, în funcția de Președinte executiv a fost ales Anatol Șalaru, iar în funcția de prim-vicepreședinte – Ana Guțu. Congresul a operat modificări la statutul partidului și s-a decis modificarea denumirii în „Partidul Unității Naționale” (PUN).

Sursa: Almanahul Politic 2017

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...