[ X ]
Important10 Iunie 2018 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna mai

La solicitarea TRIBUNA, compania de consultanţă şi promovare a imaginii POLIEXPERT continuă seria de clasamente convenţionale lunare a celor mai activi actori politici din Moldova.

1). Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova

Şi în această lună, Preşedintele Igor Dodon a fost cel mai activ actor politic. El a totalizat 45 de acţiuni publice, având o medie de trei evenimente la două zile. Este un indicator cu atât mai important, cu cât majoritatea evenimentelor politice au ţinut de scrutinele din Chişinău şi Bălţi, cei mai favorizaţi din acest punct de vedere fiind actorii politici implicaţi în alegeri.

2). Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM a avut în total 40 de evenimente în luna mai, iar cea mai mare parte a acestora au revenit candidatului formaţiunii la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, care a fost extrem de activ, având minimum câte un eveniment în fiecare zi de lucru.

3). Platforma Demnitate şi Adevăr

Aceeaşi situaţie, în linii mari, este şi în cazul Platformei DA, activismul căreia a fost determinat în special de acţiunile liderului său, Andrei Năstase, care a candidat la Primăria capitalei şi în final a şi ajuns primar. PDA a avut în total 31 de acţiuni în luna mai, adică în medie o acţiune pe zi.

4). Premierul Pavel Filip

Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova, a avut în luna mai 28 de acţiuni publice şi evenimente, fiind foarte aproape de a înregistra o medie de un eveniment pe zi.

5). Speakerul Andrian Candu

Preşedintele Parlamentului a avut, în decurs de o lună, 22 de acţiuni publice şi evenimente, reflectate pe larg în presă. El a înregistrat o medie de circa două evenimente la trei zile.

6). Partidul Liberal

PL se situează pe locul şase în acest clasament convenţional cu 18 evenimente. Majoritatea acestora l-au avut ca protagonist pe Valeriu Munteanu, candidatul formaţiunii la Primăria capitalei.

7). Partidul Şor

Urmează în clasament Partidul Şor, care a totalizat 16 evenimente. Marea majoritate a acestora au ţinut de scrutinele în care a fost implicată formaţiunea: din Chişinău, Bălţi şi Jora de Mijloc.

8). Partidul Democrat

Deoarece democraţii nu au fost implicaţi direct în campaniile electorale din Chişinău şi Bălţi, activismul lor a fost ceva mai redus. Totuşi, ei au avut 15 evenimente de impact, mediatizate pe larg în presă, media fiind de un eveniment la două zile.

9). Partidul Unităţii Naţionale

PUN a fost mult mai activ decât în lunile precedente, iar aceasta s-a datorat faptului că a participat cu propriii candidaţi la alegerile din Chişinău şi Bălţi. Formaţiunea, de asemenea, a avut 15 evenimente, media fiind de un eveniment la două zile.

10). Partidul Acţiune şi Solidaritate

Încheie clasamentul nostru convenţional Partidul Acţiune şi Solidaritate, care a avut doar 9 evenimente, în mare parte fiind vorba de acţiuni în susţinerea candidatului comun al dreptei pro-europene la Primăria capitalei, Andrei Năstase.

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...