[ X ]
Important8 Iunie 2018 11:00

O nouă turnură în cauza tentativei de omor a liderului „Partidului Nostru”

Curtea de Apel Chișinău a luat apărarea „bancherului negru”, Gherman Gorbunțov, respingând cererea de recurs a avocaților președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, scrie ru1.md.

După cum informează TRIBUNA, potrivit sursei citate, completul de magistrați a avut nevoie de circa o oră și jumătate pentru examinarea argumentelor primei instanțe.

„Joi a avut loc prima ședință a Curții de Apel în cauza tentativei de omor a liderului „Partidului Nostru”. Audierile au durat în jur de o oră, și încă de peste o oră au avut nevoie magistrații pentru a se expune în privința deciziei primei instanțe. Dosarul penal împotriva lui Gorbunțov, a fost închis de procurorul Lilian Bacalîm cu doar zece zile înainte ca împotriva lui Renato Usatîi să fie intentat un dosar penal „simetric”, în care, de organizarea tentativei de omor a fost suspectat deja Renato Usatîi, fapt de care este învinuit, iar victimă în dosar – „bancherul negru”. Cu toate acestea, în pofida faptului că, potrivit legii cu privire la încetarea dosarului penal, părțile urmau a fi informate în cei mai scurți termeni, Renato Usatîi care figurează în acel dosar în calitate de parte vătămată, a fost informat documental abia după trei luni după încetarea cauzei”, scrie sursa.

Potrivit lor, avocații liderului „Partidului Nostru” s-au adresat cu o plângere în Procuratură, care însă nu a dat rezultate „Astfel, apărătorii lui Usatîi, au atacat decizia lui Bacalîm pe cale legală. Este de menționat că, în cadrul procesului, apărătorii lui Usatîi au reușit să scoată la iveală unele circumstanțe suplimentare și dovezi cu privire la faptul organizării de către Gherman Gorbunțov a tentativei de omor a liderului „Partidului Nostru”. Procesul de judecată însă a fost însoțit de mai multe încălcări grave cum ar fi tentativa de a limita accesul avocaților la materialele dosarului penal, o multitudine de încălcări procesuale, precum și conflict de interese – procurorul Vitalie Busuioc, care a intentat dosarul penal împotriva lui Usatîi a participat la procesul de încheiere a dosarului penal împotriva lui Gorbunțov”, mai scrie sursa citată.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Cine e vinovat de criza politică din RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...