[ X ]
Important5 Iunie 2018 06:00

Ce trebuie să facă în mod urgent Andrei Năstase, în opinia unui politolog

Victoria lui Andrei Năstase în lupta pentru Primăria capitalei aduce speranță în rândurile votanților pro-europeni, dar acesta și aliații lui trebuie să demonstreze că sunt capabili să îmbunătățească, radical și în timp scurt, administrarea capitalei. Despre aceasta menţionează, într-o postare pe facebook, politologul Dionis Cenuşă.   

„Preluarea Chișinăului este doar un început, iar modul în care va fi gestionat contează la fel de mult sau chiar mai mult. De aceea, Năstase trebuie să găsească în mod urgent cele mai bune și integre cadre cu care să impresioneze locuitorii Chișinăului, dar și restul țării”, notează el.

Politologul crede că „preluarea Chișinăului reprezintă atât o provocare, cât și o oportunitate politică imensă pentru forțele pro-UE din opoziția extra-parlamentară”. „Astfel, cetățenii vor avea posibilitea să compare calitatea guvernării locale în Chișinău în frunte cu Andrei Năstase cu calitatea guvernării la nivel național, asigurată de către democrați”, susţine el.

În opinia sa, „rezultatul alegerilor parlamentare de la finele lui 2018 vor fi influențate de performanțele lui Năstase în Chișinău și acest lucru este știut atât de către democrați, cât și de socialiști”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...