[ X ]
Important17 Mai 2018 06:00

Avertismentul unui fost ministru: Spre deosebire de Ucraina sau Siria, RM poate fi ușor pierdută, fără niciun foc de armă

Spre deosebire de Ucraina sau Siria, Republica Moldova poate fi ușor pierdută, fără niciun foc de armă. Prin votul moldovenilor. Votul nostru cel de toate zilele. Care aduce de fiecare dată la putere oameni și partide care îngroapă speranțe și idei. Despre aceasta scrie, într-un editorial pentru cotidianul.md, Octavian Ţâcu, ex-ministrul Tineretului şi Sportului, care face referire la alegerile Primarului capitalei din data de 20 mai.  

În opinia sa, „există desigur o speranță, dar avem de apărat o ultimă redută a libertății și democrației, în care victoria opoziției anti-oligarhice este vitală și absolut necesară”. „Pentru că votul anti-oligarhic nu mai este doar unul al calității și speranței, dar și al disperării”, susţine Octavian Ţâcu.

În opinia sa, „varianta convenabilă nouă tuturor este să ieșim pe 20 mai la vot masiv și să susținem opoziția PAS-PPDA, fără a pulveriza voturi pentru alți candidați”. „Nu vă amăgiți cu ideea că veți susține cutare sau cutare unionist pentru a arăta că suntem mulți, iar în turul doi votăm Andrei Năstase. Toți suntem români și unioniști, dar acum avem de debarcat oligarhii în ambele state românești, nu de făcut uniri între ele. Iar în turul doi să arătăm prin prezență și vot că susținem opoziția anti-oligarhică, pentru că așa vom arăta tuturor – lui Plahotniuc, Dodon, Vlah, Krasnoselski, Usatâi, Șor, europeni și americani, că vrem altă țară”, mai notează el.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid/bloc credeţi că va furniza marea surpriză în alegerile parlamentare?

    View Results

    Loading ... Loading ...