[ X ]
Exclusiv17 Mai 2018 09:00

(ACUM UN AN) Guvernul a aprobat candidaturile a trei ambasadori  

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 mai 2017.  

Briefing-ul lui Andrian Candu 

Proiectul de lege despre tichetele de masă a fost înregistrat la Parlament. Anunțul a fost făcut de Președintele Legislativului, Andrian Candu, autor al proiectului, în cadrul unui briefing. El a mai anunţat şi despre crearea unui grup de lucru pentru îmbunătățirea legislației audiovizuale.

Guvernul a aprobat candidaturile a trei ambasadori  

Candidaturile pentru trei funcții de Ambasadori au fost aprobate în ședința Guvernului: Anatol Vangheli a fost numit în funcția de Ambasador  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Elenă; Violeta Agrici a fost numită Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei; Victor Moraru a fost numit în funcția de Ambasador, Reprezentant permanent al RM la Organizația Națiunilor Unite, la New York.

Distincţii pentru membrii grupei Sunstroke Project

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a înmânat distincții de stat membrilor formației Sunstroke Project, care au ocupat locul 3 la concursul muzical Eurovision Song Contest 2017.

Un nou consilier prezidenţial 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat Decretul privind numirea în funcția de consilier prezidențial în domeniul relațiilor cu diaspora a Cristinei Buga, revenită în Moldova din străinătate.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Hulusi Kilic 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Turcia în Moldova, Hulusi Kilic. În cursul dialogului părțile au discutat momentele cheie legate de vizita șefului statului în Turcia din perioada 21-23 mai.

Parlamentul – gazda unei importante reuniuni  

Parlamentul Republicii Moldova a găzduit cea de-a 49-a Reuniune a Comisiei pentru chestiuni politice și juridice a  Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), care s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 17-18 mai 2017.

Prima şedinţă de judecată în procesul Băsescu-Dodon 

Prima şedinţă de judecată în procesul pe care Traian Băsescu, ex-Preşedintele României, i l-a intentat Preşedintelui RM, Igor Dodon privind anularea cetăţeniei moldoveneşti s-a încheiat cu înlocuirea magistratului responsabil de caz, Victoria Puică, la cererea avocatului lui Igor Dodon.

Doi activişti unionişti – la poliţie 

Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, și Președintele Tineretului Liberal Ciocana, Ilie Crețu, au ajuns la poliție, după o altercaţie cu socialiştii ce colectau semnături pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.

Președintele Parlamentului s-a văzut cu Președintele Poloniei

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a avut o întrevedere cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, în marja summitului speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est.

Şedinţa CGIE 

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat ședința Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană, în cadrul căreia au fost analizate evoluțiile în implementarea Acordului de Asociere și au fost trasate prioritățile pentru perioada imediat următoare.

Sursa: Almanahul Politic – 2017  

Sondaj

  • Cât credeţi că va dura coaliţia PSRM-ACUM?

    View Results

    Loading ... Loading ...