[ X ]
Exclusiv16 Mai 2018 09:00

(ACUM UN AN) Document important semnat la Guvern 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 16 mai 2017.  

CEC a stabilit plafonul financiar pentru referendum 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce puteau fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă”, pentru colectarea semnăturilor de inițiere a referendumului local privind revocarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău – 1,6 mil. lei.

Pachetul legislativ al socialiştilor   

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că a elaborat un pachet de proiecte legislative privind sprijinul maternității și copilăriei.

Flashmob-ul tinerilor liberali 

Tineretul Liberal a organizat un flashmob, în fața Președinției Republicii Moldova, cu tema „Trădarea boierului Moruzi în 1812 și a lui Igor Dodon în prezent”,  în scopul comemorării a celor 205 ani de la Raptul Basarabiei din 16 mai 1812, în urma semnării Pactului ruso-turc.

Anunţul consilierilor și locuitorilor orașului Sângera

Consilierii și locuitorii orașului Sîngera au anunțat, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor protesta împotriva deciziei Comisie Electorale Centrale (CEC) de a suspenda referendumul local în privința construcției unei fabrici de prelucrare a deșeurilor, care urma să aibă loc pe 27 mai. Ei au acordat CEC 3 zile pentru a-și schimba hotărârea și a indica altă dată de desfășurare a referendumului.

Conferinţa Asociației „UNIREA – ODIP”

Asociația Obștească „UNIREA – ODIP”, în cadrul unei conferinţe de presă, s-a declarat nemulțumită de acțiunile desfășurate de către Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) în ziua de 9 Mai, considerând că această dată este o zi de doliu.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Peter Kanev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu deputatul Parlamentului din Bulgaria din partea Partidului Socialist, Președintele comisiei parlamentare pentru economie şi turism, Peter Kanev. În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la evoluţia relaţiilor moldo-bulgare şi perspectivele de dezvoltare ale acestora. În aceeaşi zi, Peter Kanev s-a văzut şi cu liderul PSRM, Zinaida Greceanâi.

Acţiune comună a lui Igor Dodon şi Kirsan Iliumjinov

Președintele Republicii Moldova, Președintele Federației de șah din Moldova, Igor Dodon, împreună cu Președintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Kirsan Iliumjinov, care se afla într-o vizită de lucru în Moldova, l-au felicitat pe tânărul maestru al FIDE, Andrei Macovei din Chișinău, care la finele lunii aprilie a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial la șah între elevi, categoria de vârstă până la 17 ani, la Iași (România).

Discuţie în Parlament despre rolul femeilor în asigurarea păcii și securității

Rolul femeilor în asigurarea păcii și securității a fost abordat în cadrul întrevederii membrilor Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică cu reprezentanții Centrului de informare și documentare (CID) NATO în Moldova.

Document important semnat la Guvern 

În cadrul şedinţei Comitetului de coordonare a Cadrului de Parteneriat ONU – Republica Moldova, desfăşurată la Guvern, Premierul Pavel Filip şi Coordonatoarea rezidentă a ONU și Reprezentanta permanentă PNUD în Republica Moldova, Dafina Gercheva, au semnat Cadrul de Asistență ONU pentru Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova pentru perioada 2018-2022.

Întrevederea Premierului cu conducerea companiei Kaufland SRL 

Posibilitatea realizării unui important proiect investițional în Republica Moldova a fost examinată în timpul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu conducerea companiei Kaufland SRL.

Liderii opoziţiei – la discuţii cu ambasadorii

Liderii partidelor de opoziţie antioligarhică proeuropeană au discutat cu ambasadorii UE la Chişinău. Întâlnirea a avut loc la reuniunea misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Campania tinerilor democraţi 

Organizația de tineret a Partidului Democrat din Moldova a lansat campania „Nepoți de nădejde”, prin care îşi propunea drept scop să susțină persoanele în vârstă.

Acţiunea PL 

Partidul Liberal a organizat o acţiune publică, în cadrul căreia a aprins mii de lumânări „în memoria victimelor ocupației Moldovei de est de către Imperiul Rus în 1812”.

Andrei Năstase – la piaţă 

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase a fost în vizită la Piaţa Agricolă, acolo unde a discutat cu oamenii.

Sursa: Almanahul Politic – 2017  

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...