[ X ]
Breaking news15 Mai 2018 09:00

(ACUM UN AN) Iniţiativa Preşedintelui 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 15 mai 2017.  

Iniţiativa Preşedintelui 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat cetățenilor felicitări cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei și a anunțat despre înregistrarea unei inițiative legislative ce prevedea instituirea capitalului familial.

Briefing-ul consilierilor socialişti  

Consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au oferit, în cadrul unui briefing de presă, detalii despre procesul de colectare a semnăturilor în susținerea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al mun. Chișinău, precizând că dispuneau deja de circa 13500 semnături.

Întâlnirea lui Igor Dodon cu Nikolai Starikov

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întâlnire cu vechiul său amic – cunoscutul istoric rus, scriitor, publicist, persoană publică, Nikolai Starikov. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei politice din lume, dar şi a relaţiilor moldo-ruse.

Întrevederea Zinaidei Greceanâi cu Matyas Szilagyi

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianâi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi. În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația politică și economică din Republica Moldova, starea relațiilor moldo-ungare, precum și perspectivele cooperării bilaterale.

Solicitarea lui Andrei Năstase 

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a adresat o scrisoare conducerii postului public de televiziune, cerând timpi de antenă pentru societatea civilă şi partidele de opoziţie semnatare ale Declaraţiei privind Consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional.

Conferinţa Partidului Şor 

Partidul Şor a susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia a pledat împotriva referendumului de demitere a Primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru a nu cheltui bani publici, dar în schimb a propus demisia benevolă a edilului şi a CMC.

Socialiştii – la inaugurarea plăcii comemorative a Mariei Bieșu

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Grecianâi a participat, împreună cu deputații fracțiunii parlamentare, consilierii municipali, activiștii PSRM și „Garda Tânără”, la inaugurarea plăcii comemorative a celebrei cântărețe de operă, Maria Bieșu.

Sursa: Almanahul Politic – 2017  

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...