[ X ]
Important6 Mai 2018 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna aprilie 

La solicitarea portalului TRIBUNA, compania de consultanţă şi promovare a imaginii POLIEXPERT a elaborat un clasament al celor mai activi actori politici în luna aprilie. 

1). Preşedintele Igor Dodon 

Şeful statului a avut, pe parcursul lunii, 35 de evenimente publice sau despre care s-a relatat publicului larg, menţinând trendul stabilit anterior şi înregistrând o medie de peste un eveniment pe zi. Acelaşi randament al şefului statului a ieşit în evidenţă şi la elaborarea clasamentului convenţional pentru primele trei luni ale anului curent.

2). Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Atât formaţiunea, în general, cât şi unii reprezentanţi ai acesteia, în particular, au fost implicaţi în 34 de acţiuni publice. Partidul s-a activizat simţitor pe fondalul alegerilor anticipate ale Primarului capitalei, iar o bună parte din aceste acţiuni au fost efectuate de candidatul PSRM la şefia capitalei, Ion Ceban.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

În aprilie, PDA a înregistrat un activism sporit, care a depăşit cu mult indicatorul precedent al acestei formaţiuni. Astfel, PDA a organizat 20 de acţiuni publice, marea majoritate a cărora l-a avut ca şi protagonist pe Andrei Năstase, liderul PDA, candidat la Primăria capitalei.

4). Premierul Pavel Filip

În luna aprilie, Primul ministru a avut 17 acţiuni publice sau despre care s-a relatat publicului larg. Astfel, şeful Cabinetului de miniştri a înregistrat o medie de un eveniment la două zile.

5). Partidul Liberal 

Cu doar o acţiune mai puţin decât Premierul Filip (16) a avut Partidul Liberal, care, pe fondalul alegerilor anticipate ale Primarului capitalei, s-a activizat vizibil. Cea mai mare parte a evenimentelor PL l-au avut ca protagonist pe candidatul la Primăria capitalei, Valeriu Munteanu.

6). Partidul Democrat 

Şi Partidul Democrat a fost destul de activ în această lună, având 14 acţiuni publice sau despre care s-a comunicat opiniei publice. PD menţine acelaşi nivel de activism ca şi în lunile trecute.

7). Speakerul Andrian Candu 

În această lună, comparativ cu precedenta, s-a activizat uşor şi Speakerul Andrian Candu, care a avut 11 evenimente publice sau despre care s-a comunicat opiniei publice. Media Speakerului este de un eveniment la trei zile.

8). Partidul Şor 

În luna aprilie, s-a activizat vizibil şi Partidul Şor. Acesta a ajuns la nouă acţiuni publice sau despre care s-a anunţat public. Activizarea respectivei formaţiuni este în strânsă legătură cu participarea sa în alegerile anticipate ale primarilor de Chişinău şi Bălţi.

9). Partidul Nostru 

PN a avut opt acţiuni publice în luna aprilie. Însă, această formaţiune s-a manifestat preponderent pe filiera ce ţine de alegerile anticipate ale Primarului de Bălţi.

10). Partidul Acţiune şi Solidaritate

Tot opt acţiuni a avut şi Partidul „Acţiune şi Solidaritate”. Această formaţiune a mai scăzut din turaţii, dat fiind faptul că nu participă direct în alegerile din capitală, susţinându-l pe Andrei Năstase. Apropo, unele din acţiunile sale publice au fost în comun cu PDA, liderul al căreia este Andrei Năstase.

Sondaj

  • Ce aşteptări prioritare aveţi de la noul Parlament?

    View Results

    Loading ... Loading ...